Τουρκία: Δύο νεκροί πυροσβέστες σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Μαρμαρίδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Δύο νεκροί πυροσβέστες σε κατάσβεση πυρκαγιάς στη Μαρμαρίδα
Πέρα από τους 2 Τούρκους που έχασαν τη ζωή τους, στο ελικόπτερο επέβαιναν και 5 Ρώσοι, που είναι καλά στην υγεία τους.

Δύο πυροσβέστες στην Τουρκία έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη κατά τη διάρκεια επιχειρήσης για περιορισμό πυρκαγιές που έχει ξεσπάσει στη Μαρμαρίδα, στις ακτές του Αιγίου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Γιαλαντζιμπογκάζ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και για την κατάσβεση της επιχειρούν 15 ελικόπτερα και 8 αεροπλάνα, μαζί με εκατοντάδες πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στο έδαφος.

Το ελικόπτερο συνετρίβη για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους περίπου 200 χλμ μακριά από την κύρια εστία της πυρκαγιάς σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, μετέδωσε το Reuters.

Πέρα από τους 2 Τούρκους που έχασαν τη ζωή τους, στο ελικόπτερο επέβαιναν και 5 Ρώσοι.

Η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο κάνει τους καύσωνες πιο πιθανούς και πιο έντονους, λένε επιστήμονες.

Οι δασικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού, οι περισσότερες από τις οποίες σημειώθηκαν επίσης κοντά στη Μαρμαρίδα, ήταν οι πιο έντονες που έχουν καταγραφεί στην Τουρκία, ανέφερε εκείνη την περίοδο ένα παρατηρητήριο καταγραφής της ατμόσφαιρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσθέτοντας ότι η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε ένα επίκεντρο ξεσπάσματος πυρκαγιών.

Η κυβέρνηση επικρίθηκε για την ανεπαρκή ανταπόκρισή της και την ετοιμότητά της να καταπολεμήσει μεγάλης κλίμακας δασικές πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης σύγχρονων πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider