Qatargate: «Ο Ζοζέπ Μπορέλ δεν μίλησε ποτέ στην Καϊλή για το Κατάρ» διαβεβαιώνει ο Π. Στάνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Qatargate: «Ο Ζοζέπ Μπορέλ δεν μίλησε ποτέ στην Καϊλή για το Κατάρ» διαβεβαιώνει ο Π. Στάνο
«Όσον αφορά τις τοποθετήσεις της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, μπορώ να τονίσω πολύ ξεκάθαρα ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος-Αντιπρόεδρος Ζοζέπ Μπορέλ δεν της μίλησε ποτέ για το Κατάρ» τονίζει ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν υπεύθυνος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο.

«Όσον αφορά τις τοποθετήσεις της πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, μπορώ να τονίσω πολύ ξεκάθαρα ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος-Αντιπρόεδρος Ζοζέπ Μπορέλ δεν της μίλησε ποτέ για το Κατάρ» τονίζει ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν υπεύθυνος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, ερωτηθείς σχετικά με δήλωση του δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου με αναφορά στον Ζοζέπ Μπορέλ.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, η Εύα Καϊλή ζήτησε και έλαβε αναβολή από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για την απολογία της σχετικά με την υπόθεση Qatargate. Η Ελληνίδα πολιτικός δεν βρέθηκε στο δικαστήριο, ενώ το αίτημα κατέθεσαν οι συνήγοροι της. Η ακρόασή της θα διεξαχθεί στις 22 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε να παρατείνει για έναν μήνα την προφυλάκιση του Φραντσέσκο Τζόρτζι, του συντρόφου της Εύας Καϊλή, όπως ανέφερε ο συνήγορός του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το προδικαστικό τμήμα μόλις επιβεβαίωσε την κράτηση του κ. Τζόρτζι για έναν μήνα», διευκρίνισε ο δικηγόρος Πιερ Μονβίλ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider