Νέο μήνυμα Πούτιν προς τη Δύση:«Θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην ενίσχυση της πυρηνικής τριάδας»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο μήνυμα Πούτιν προς τη Δύση:«Θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε στην ενίσχυση της πυρηνικής τριάδας»
Πηγή: Associated Press
Μία ημέρα πριν τη συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαμηνύει ότι η Μόσχα επικεντρώνεται στην «ενίσχυση της πυρηνικής τριάδας».

Μία ημέρα πριν τη συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαμηνύει ότι η Μόσχα επικεντρώνεται στην «ενίσχυση της πυρηνικής τριάδας».

«Όπως κάνουμε ήδη, θα δώσουμε αυξημένη προσοχή στην ενίσχυση της πυρηνικής τριάδας» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, αναφερόμενος στους πυρηνικούς πυραύλους που βασίζονται σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται ότι χθες, δημοσίευμα του CNN, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, ανέφερε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που φαίνεται να απέτυχε, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρισκόταν στην Ουκρανία, τη Δευτέρα.

Ο λόγος για τον Sarmat ή αλλιώς Satan II, ο οποίος ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2018 από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε, επίσης, ότι η Ρωσία θα τη μαζική παραγωγή υπερηχητικών συστημάτων Kinzhal που βασίζονται στον αέρα και θα ξεκινήσει μαζικές προμήθειες υπερηχητικών πυραύλων Zircon με βάση τη θάλασσα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η Ρωσία η Ρωσία θα αναπτύξει όλα τα τμήματα των συμβατικών ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, θα βελτιώσει την εκπαίδευση, θα προσθέσει προηγμένο εξοπλισμό και θα ενισχύσει τη βιομηχανία όπλων.

«Ένας σύγχρονος, αποτελεσματικός στρατός, όπως και ναυτικό, αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια και την κυριαρχία της χώρας, εγγύηση για τη σταθερή ανάπτυξη και το μέλλον της. Ως εκ τούτου, θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας» είπε ο Πούτιν.

Οι τελευταίες δηλώσεις του Ρώσου προέδρου έρχονται λίγο μετά την απόφασή της να αποχωρήσει από την New START, την οποία ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος».

Μάλιστα, στον απόηχο των πρόσφατων «πυρών» που εξαπέλυσε ο Πούτιν κατά της Δύσης, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε προειδοποιήσει ότι «ο Πούτιν δεν πρέπει να νικήσει. Θα ήταν επικίνδυνο για την ασφάλεια την δική μας και ολόκληρου του κόσμου».

Φωτογραφία @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Πούτιν προανήγγειλε ενίσχυση του πυρηνικού οπλοστασίου και μαζική παραγωγή υπερηχητικών πυραύλων

Ουκρανία: Πώς η αποστολή κινεζικών όπλων στη Ρωσία «θα ανακάτευε την τράπουλα» του πολέμου - Τι λένε αναλυτές

Ένα έτος ψέματα: Ο πόλεμος πληροφοριών της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και της Δύσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider