Μουντιάλ 2030: Κοινή υποψηφιότητα από Ελλάδα, Αίγυπτο και Σ. Αραβία, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ - Διαψεύδει το υπουργείο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μουντιάλ 2030: Κοινή υποψηφιότητα από Ελλάδα, Αίγυπτο και Σ. Αραβία, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ - Διαψεύδει το υπουργείο
Όπως αναφέρουν μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, η Ελλάδα μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο είναι η μια υποψηφιότητα με τα σενάρια των προηγούμενων μηνών να φαίνεται πως επιβεβαιώνονται.

Εκτός από το νέο φορμάτ του Μουντιάλ και το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στο σημερινό συμβούλιο της FIFA έγιναν γνωστές και οι υποψηφιότητες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030. Όπως αναφέρουν μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, η Ελλάδα μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο είναι η μια υποψηφιότητα με τα σενάρια των προηγούμενων μηνών να φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, σύμφωνα με το Gazzetta.gr.

Eίδηση αποτελεί και η συμμετοχή του Μαρόκου αντί της Ουκρανίας στην κοινή υποψηφιότητα με Ισπανία και Πορτογαλία. Οι Αφρικανοί είχαν καταθέσει άλλη μια προσφορά για το Μουντιάλ του 2026, χωρίς αποτέλεσμα, καθώς χρειάζονταν νέες υποδομές 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όμως από τη στιγμή που στο παιχνίδι είναι και οι Ίβηρες οι οικονομικές απαιτήσεις μειώνονται.

Η τρίτη πρόταση, η οποία είχε ήδη ανακοινωθεί είναι η κοινή προσφορά της Νότιας Αμερικής από Ουρουγουάη-Αργεντινή-Χιλή-Παραγουάη. Οι υποψηφιότητες θα περάσουν από ψηφοφορία από τις ομοσπονδίες-μέλη.

Διαψεύδει το Υφυπουργείο Αθλητισμού

«Δεν υπάρχει επίσημη (ή ανεπίσημη, ή οποιαδήποτε άλλης μορφής) κατάθεση στη FIFA συνυποψηφιότητας της χώρας μας -μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο- για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030». Αυτό επισημαίνουν κύκλοι του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ως απάντηση στα δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ περί κατάθεσης του φακέλου υποψηφιότητας για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2030.

«Εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο όσα δήλωσε στις 8 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, περί "επαφών μεταξύ των τριών χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο διερεύνησης των δυνατοτήτων για την κατάθεση υποψηφιότητας"», προστίθεται στην ενημέρωση του Υφυπουργείου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δημοσκόπηση MRB: Στο 2,9% μειώθηκε η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, στο 17,4% η αδιευκρίνιστη ψήφος

Σιδηρόδρομος: Σταδιακά από 22/3 και σε 5 φάσεις η επαναλειτουργία του δικτύου - Οι νέες δικλείδες ασφαλείας

gazzetta
gazzetta reader insider insider