ΗΠΑ για τους πυροβολισμούς σε πλοία στο Ομάν: Ενδείξεις για λαθρεμπόριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ για τους πυροβολισμούς σε πλοία στο Ομάν: Ενδείξεις για λαθρεμπόριο
Οι ΗΠΑ αναφέρουν πως οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κατέλαβαν την Πέμπτη ένα εμπορικό πλοίο σε διεθνή ύδατα στον Κόλπο.

Οι ΗΠΑ έχουν ενδείξεις για το ότι ένα από τα δύο εμπορικά πλοία που ενεπλάκησαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς στον Κόλπο του του Περσικού με ένοπλες δυνάμεις του Ιράν «πιθανόν να εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο», όπως ανέφερε την Πέμπτη εκπρόσωπος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το Reuters, οι ΗΠΑ αναφέρουν πως οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν κατέλαβαν την Πέμπτη ένα εμπορικό πλοίο σε διεθνή ύδατα στον Κόλπο και το πλοίο πιθανόν να εμπλέκεται σε λαθρεμπόριο.

Ο εκπρόσωπος του 5ου αμερικανικού στόλου, Τιμ Χόκινς, δήλωσε την Πέμπτη πως «οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ ανέπτυξαν θαλάσσια μέσα για να παρακολουθούν στενά την κατάσταση. Τελικά, η Κεντρική Διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ εκτίμησε ότι οι συνθήκες αυτού του συμβάντος δεν δικαιολογούσαν περαιτέρω αντίδραση» συμπλήρωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται πως το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη ότι παρενέβη για να εμποδίσει το Ιράν να καταλάβει δύο εμπορικά δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν, στην τελευταία από μια σειρά επιθέσεων σε πλοία στην περιοχή από το 2019.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider