Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Τουλάχιστον 1 νεκρός - Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Τουλάχιστον 1 νεκρός - Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης
Η γέφυρα βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού γίνονταν εργασίες εδώ και δύο χρόνια και φαίνεται πως είχε προβλήματα στατικότητας.

Τελευταία ενημέρωση: 14:54

Τουλάχιστον ένα άτομο έχασε τη ζωή τους από την κατάρρευση γέφυρας υπό κατασκευή στα Μποζαΐτικα της Πάτρας, που κατέρρευσε την Κυριακή, κοντά στον οικισμό Ρομά στην περιοχή Χάραδρο.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της ΕΡΤ, νεκρός θεωρείται τουλάχιστον ένας άνθρωπος, 2 έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό επιζώντων, καθώς φαίνεται πως κάτω από τα συντρίμμια βρίσκονται 2 άτομα.

Η γέφυρα βρίσκεται στην είσοδο της Περιμετρικής Οδού γίνονταν εργασίες εδώ και δύο χρόνια και φαίνεται πως είχε προβλήματα στατικότητας.

Το τμήμα της περιμετρικής που κατέρρευσε βρίσκεται στην περιοχή Προάστιο, στο ρεύμα προς Αθήνα, λίγο μετά τα τούνελ και στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και περιπολικά της αστυνομίας.

Η ενημέρωση του ΕΚΑΒ

Με αφορμή το περιστατικό, πληροφορίες από το ΕΚΑΒ αναφέρουν τα εξής:

Το ΚΕΠΥ ΕΚΑΒ έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Προς το παρόν έχουν διακομισθεί 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα χωρίς αισθήσεις, στο ΠΓΝΠ στο Ρίο και 1 άτομο στο Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας». Οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται.

Ο αντιπεριφερειάχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «ένας νεκρός, δύο σοβαρά τραυματίες και άλλοι δύο με ελαφρύτερα τραύματα, έχουν ανασυρθεί κάτω από το τμήμα της μεγάλης περιμετρικής της Πάτρας, το οποίο κατέρρευσε, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το ΕΚΑΒ».

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος «αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την απομάκρυνση βαρέων μηχανημάτων που βρίσκονται πάνω από το τμήμα που κατέρρευσε, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ή όχι εγκλωβισμένα άτομα».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα και η κίνηση των οχημάτων εκτρέπεται στον κόμβο της Εγλυκάδας.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Διοδώρου, στην Πάτρα, η οποία βρίσκεται κοντά στο τμήμα της μεγάλης περιμετρικής που κατέρρευσε.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κατάρρευση γέφυρας στην Πάτρα: Σοβαρά τραυματίες και εγκλωβισμένοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider