Πυρκαγιές στα Δερβενάκια και το Μετόχι της Επιδαύρου - Διακοπές κυκλοφορίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιές στα Δερβενάκια και το Μετόχι της Επιδαύρου - Διακοπές κυκλοφορίας
Ακόμα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί φωτιά που ξέσπασε μετά το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στο Σοχό Θεσσαλονίκης.

Τελευταία ενημέρωση: 17:58

Νέες πυρκαγιές ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής στην ελληνική επικράτεια, πέρα από τα μέτωπα που καίνε σε Ρόδο και Κάρυστο.

Όπως έγινε γνωστό, ξέσπασε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Μετόχι Επιδαύρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά δεν απειλεί κάποιον οικισμό μέχρι στιγμής. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, επτά οχήματα ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς διεκόπη η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του 162,5ου χιλιομέτρου, στην γέφυρα «Τσαγρή».

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, στις 15:51 σε δασική έκταση στην περιοχή Δερβενάκι, του Δήμου Αιγιαλείας, στην Αχαΐα.

Στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται, μέχρι στιγμής, κάποια κατοικημένη περιοχή.

Λόγω της φωτιάς διακόπτονται προσωρινά τα δρομολόγια της αμαξοστοιχίας στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό με εντολή της Πυροσβεστικής. Το δρομολόγιο 1337 θα πραγματοποιηθεί με λεωφορείο, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Ακόμα, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί φωτιά που ξέσπασε μετά το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στο Σοχό Θεσσαλονίκης. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικίες.

Επιπλέον, έγινε γνωστό πως οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην Αγία Τριάδα Μεσσηνίας.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 37 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καύσωνας: Έως 44 βαθμούς Κελσίου για Τρίτη και Τετάρτη - Πτώση έως 8 βαθμούς την Πέμπτη

Καύσωνας: Έως 45 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή - Η πρόγνωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider