Hollywood: Πρόταση για απεργία και από τους ηθοποιούς βιντεοπαιχνιδιών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Hollywood: Πρόταση για απεργία και από τους ηθοποιούς βιντεοπαιχνιδιών
Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για το Hollywood που κλυδωνίζεται από τις πολύμηνες απεργίες σεναριογράφων και ηθοποιών και όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα κλείσει. 

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για το Hollywood που κλυδωνίζεται από τις πολύμηνες απεργίες σεναριογράφων και ηθοποιών και όπως όλα δείχνουν, δύσκολα θα κλείσει.

Στις πολυάριθμες απεργιακές κινητοποιήσεις που συγκλονίζουν μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες θεάματος του κόσμου, προστίθεται και εκείνη των ηθοποιών που δανείζουν τη φωνή τους στα βιντεοπαιχνίδια, αλλά και των δημιουργών κινουμένων σχεδίων. Και οι δύο επαγγελματικές κατηγορίες ψήφισαν υπέρ της πραγματοποίησης απεργίας, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν τη θέσπιση συμβάσεων με νέους όρους εργασίας που θα ανταποκρίνονται στην εποχή της κυριαρχίας των πλατφορμών αλλά και της επέλασης της Τεχνητής Νοημοσύνης. Αναφέρουν μάλιστα, πως αν οι όροι τους δεν ικανοποιηθούν, μια νέα μαζική απεργία θα διακόψει ξανά τις παραγωγές στο Hollywood.

Του λόγου το αληθές επιβεβαίωσε και η ψηφοφορία των μελών της ένωσης SAG-AFTRA, όπου η συντριπτική πλειοψηφία του 98,32% των συμμετεχόντων την εξουσιοδότησε για την πραγματοποίηση απεργίας αν οι όροι δεν εκπληρωθούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Λευκός καπνός» στο Χόλιγουντ: Σε συμφωνία μετά από 150 ημέρες απεργίας κατέληξαν σεναριογράφοι και στούντιο

Στο Άγιο Όρος «μπαίνει» η ΑΒ Βασιλόπουλος - Το στοίχημα επιστροφής στην κερδοφορία και η έλλειψη προσωπικού

Κακοκαιρία Elias: Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες για να προστατευθούν

gazzetta
gazzetta reader insider insider