Ερντογάν: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Έκκληση για αυτοσυγκράτηση σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους
Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην "τρομοκρατία των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής", δηλώνει ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν τις εχθρικές ενέργειες που θα μπορούσαν να οξύνουν την κατάσταση.

"Κάνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Πρέπει να αποφεύγουν τις επιθετικές ενέργειες", είπε σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματός του ΑΚP στην Άγκυρα.

Από την πλευρά του, ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες καταδίκασε σήμερα στην πλατφόρμα Χ τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ. "Καταδικάζουμε σφόδρα τις πολύ σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Γάζα κατά του Ισραήλ. Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτή την βία χωρίς διακρίσεις. Η πλήρης αλληλεγγύη μας προς τα θύματα".

Χεζμπολάχ: Η επίθεση από τη Γάζα είναι μήνυμα κατά της εξομάλυνσης σχέσεων με το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση αναφέροντας ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Γάζα και ότι βρίσκεται σε «άμεση επαφή με την ηγεσία της παλαιστινιακής αντίστασης».

Μετά τα γεγονότα με την εκτόξευση ρουκετών από μαχητές στη Γάζα κατά του Ισραήλ, η Χεζμπολάχ προσθέτει ότι πρόκειται για μια «αποφασιστική απάντηση στη συνεχιζόμενη κατοχή του Ισραήλ και ένα μήνυμα σε αυτούς που επιδιώκουν την εξομάλυνση με το Ισραήλ».

Αμπάς: Ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε σήμερα ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην "τρομοκρατία των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής", μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ο Αμπάς έκανε την παραπάνω δήλωσε έπειτα από επείγουσα συνάντηση που είχε στη Ραμάλα με αρκετούς ανώτερους αξιωματούχους της Παλαιστινιακής Αρχής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Σε κατάσταση πολέμου με τη Χαμάς- Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα

Ομόθυμη ευρωπαϊκή καταδίκη στην επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ

Χαμάς: Σφυροκοπά με μπαράζ ρουκετών το Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider