Γερμανία: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι από σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι από σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα
Άνθρωποι αγνοούνται ύστερα από τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων κοντά στο γερμανικό νησί Χέλγκολαντ της Βόρειας Θάλασσας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική διοίκηση για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στη θάλασσα.

Τελευταία ενημέρωση: 14:28

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα σήμερα ενώ αγνοείται η τύχη τεσσάρων εκ των μελών του πληρώματος του πλοίου που βυθίστηκε, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των γερμανικών υπηρεσιών διάσωσης.

«Στο πλοίο που βυθίστηκε βρίσκονταν επτά άνθρωποι … τέσσερις θεωρούνται αγνοούμενοι, δύο έχουν διασωθεί και ένας ανασύρθηκε νεκρός», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της γερμανικής υπηρεσίας διάσωσης στη θάλασσα Κρίστιαν Στίπελντεϊ.

Η σύγκρουση έγινε στη Βόρεια Θάλασσα, γύρω στις 5 τα ξημερώματα (06:00 ώρα Ελλάδας) σε απόσταση περίπου 22 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του γερμανικού νησιού Χέλγκολαντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική διοίκηση για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στη θάλασσα, από το Κουξχάφεν της βορειοδυτικής Γερμανίας (DGzRS).

Το πλήρωμα του μικρότερου από τα δύο πλοία, του "Verity", με μήκος 91 μέτρα και πλάτος 14 μ., που βυθίστηκε, αποτελείτο από επτά άτομα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της (DGzRS). Το πλοίο αυτό, με βρετανική σημαία, έπλεε από τη Βρέμη στην αγγλική πόλη Ίμινγκχαμ.

Το δεύτερο πλοίο, μήκους 190 μέτρων και πλάτους 29 μ., το "Polesie", νηολογημένο στις Μπαχάμες, έπλεε από το γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου προς τη Λα Κορούνια της Ισπανίας.

Στην επιχείρηση διάσωσης που ήταν σε εξέλιξη από το πρωί συμμετείχαν σκάφος διάσωσης, σκάφη της αστυνομίας, αεροσκάφος με ειδικούς αισθητήρες και ένα ελικόπτερο.

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6 μποφόρ, με τα κύματα στη θάλασσα να φθάνουν τα τρία μέτρα σε ύψος.

Το κρουαζιερόπλοιο "Iona", που ανήκει στην εταιρία P&O Cruises, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, βρίσκεται επίσης στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή και προσφέρει τη βοήθειά του στις έρευνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Έφθασε ο Μακρόν για να εκφράσει την «πλήρη αλληλεγγύη» της Γαλλίας

Οι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να αναζητούν νέο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Ομπάμα: Κάποιες ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα ενδέχεται να γυρίσουν μπούμερανγκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider