H HELLENiQ ENERGY φέρνει ξανά «Κύμα ζεστασιάς» στα μεγαλύτερα Δημόσια Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H HELLENiQ ENERGY φέρνει ξανά «Κύμα ζεστασιάς» στα μεγαλύτερα Δημόσια Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής
O Διοικητής της 1ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Στάθης, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Πρόεδρος του ΔΣ της HELLENiQ ENERGY, Γιάννης Παπαθανασίου, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY, Ανδρέας Σιάμισιης, ο κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Γενικών Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριάκου»,Μανώλης Παπασάββας και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», Ευσταθία Κατοί
Για δεύτερη χρονιά η HELLENiQ ENERGY στηρίζει τη Δημόσια Υγεία προσφέροντας δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης και παρέχοντας ζεστασιά σε περισσότερα από 30.000 παιδιά.

Για δεύτερη χρονιά η HELLENiQ ENERGY στηρίζει τη Δημόσια Υγεία προσφέροντας δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης και παρέχοντας ζεστασιά σε περισσότερα από 30.000 παιδιά.

Μπορεί φέτος τα κρύα του φθινοπώρου να άργησαν να μας επισκεφθούν, όμως η θερμοκρασία το τελευταίο διάστημα αρχίζει να πέφτει αισθητά, με αποτέλεσμα το ζήτημα της θέρμανσης να απασχολεί τόσο τα νοικοκυριά, όσο και τις μεγάλες δημόσιες δομές.

Την πιο άμεση ανάγκη για θέρμανση την έχουν ασφαλώς τα Δημόσια Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής, τα οποία φιλοξενούν περισσότερα από 30.000 παιδιά. Γι' αυτό και η HELLENiQ ENERGY, λειτουργώντας ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, αποφάσισε να αναλάβει ξανά ενεργό ρόλο στην επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος. Για δεύτερο συνεχόμενο χειμώνα, λοιπόν, στηρίζει τη Δημόσια Υγεία προσφέροντας - μέσω της θυγατρικής εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ - δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης ΕΚΟ, στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία», στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», αλλά και στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης».

Η ανακοίνωση για τη στήριξη των Δημόσιων Παιδιατρικών Νοσοκομείων έγινε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννη Παπαθανασίου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ανδρέα Σιάμισιη, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας κας Λίλιαν Βιλδιρίδη. Παρέστησαν, επίσης, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, καθώς και οι Διοικητές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων.

Με την νέα αυτή πρωτοβουλία της, η HELLENiQ ENERGY επιδιώκει να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ζεστού περιβάλλοντος στις παιδιατρικές μονάδες, όπου περισσότερα από 30.000 παιδιά νοσηλεύονται σε ετήσια βάση δίνοντας, μαζί με τις οικογένειές τους και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τη δική τους μάχη.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς «Κύμα ζεστασιάς» της HELLENiQ ENERGY, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2022 και περιλάμβανε προσφορά πετρελαίου θέρμανσης στα μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας και σε πολυμελείς οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

Εκτός, όμως, από αυτό το πρόγραμμα η HELLENiQ ENERGY στηρίζει διαχρονικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις δημόσιες δομές υγείας, καλύπτοντας έκτακτες ανάγκες με δωρεές εξοπλισμού και αναλωσίμων, όπως έπραξε και τα προηγούμενα χρόνια με τη διαχείριση της πανδημίας.

Η δωρεά του Ομίλου κατά την πανδημία ήταν άλλωστε η μεγαλύτερη που έγινε από ιδιωτική εταιρεία.

Με στόχο τις νέες, πιο καθαρές μορφές ενέργειας

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της. Μέχρι και πρόσφατα η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε έξι χώρες, ήταν γνωστή ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και πρόκειται για έναν κορυφαίο ολοκληρωμένο ενεργειακό Όμιλο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με ορίζοντα τη μείωση του αποτυπώματός της κατά 50% έως το 2030 και την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2050. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider