dovalue: Αξία ζωής να είναι δίπλα στους εργαζόμενους

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
dovalue: Αξία ζωής να είναι δίπλα στους εργαζόμενους
Η πρόληψη και η ευζωία είναι στο επίκεντρο της εταιρικής κουλτούρας της doValue, μέσα από το Εταιρικό Κοινωνικό Πρόγραμμα «Αξίες Ζωής».

Η πρόληψη και η ευζωία είναι στο επίκεντρο της εταιρικής κουλτούρας της doValue, μέσα από το Εταιρικό Κοινωνικό Πρόγραμμα «Αξίες Ζωής».

Τα συμπτώματα κατάθλιψης, άγχους ή θυμού σε εργαζομένους διάφορων κλάδων και εταιρειών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι πολλά και ανησυχητικά. Σίγουρα σε αυτή την επιδείνωση της κατάστασης έπαιξε ρόλο και η πανδημία του κορονοϊού που περάσαμε. Γι’ αυτόν τον λόγο όλο και περισσότερες εταιρείες που σέβονται τους εργαζομένους τους και την κοινωνία, λαμβάνουν μέριμνα για το ευ ζην, αναγνωρίζοντας την ύψιστη αξία μιας ισορροπημένης ζωής που δημιουργείται από την ψυχική και σωματική ευζωία, σε προσωπικό και σε εργασιακό επίπεδο.

Ανάμεσα σε αυτές και η doValue, η οποία έχει τοποθετήσει στο επίκεντρο της στρατηγικής την ψυχική υγεία των εργαζομένων της, αλλά και τη μετάδοση του wellbeing. Μέσα από το Εταιρικό Κοινωνικό Πρόγραμμα «Αξίες Ζωής», που έχει σχεδιαστεί με κριτήρια ESG, στηρίζει την πρόληψη και την ευεξία των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύει την ικανότητά της να ηγείται των εξελίξεων σε θέματα που διαμορφώνουν ένα υγιές περιβάλλον.

...

Μάλιστα, μία από τις πρόσφατες και ιδιαίτερα πρωτοποριακές ενέργειες της εταιρείας ήταν και η δημιουργία ενός Pampering Room στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, με σκοπό την ψυχική ανάταση γυναικών που μάχονται με τον καρκίνο και των ανθρώπων του περιβάλλοντός τους. Το συγκεκριμένο εγχείρημα είχε τεράστια απήχηση σε γιατρούς και ασθενείς, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για ανάλογες πρωτοβουλίες και σε άλλα νοσοκομεία.

Ουσιαστικά, η doValue έχει σχεδιάσει μια ολιστική προσέγγιση με επίκεντρο το wellbeing των ανθρώπων της, που ενημερώνει, συμβουλεύει και παροτρύνει. Σε αυτό το μοντέλο, πρωταγωνιστεί το θέμα της σωστής διατροφής και δη της ελληνικής κουζίνας, ενώ παροτρύνει μεταξύ άλλων για άσκηση ως μέρος της καθημερινότητας, διαχείριση του άγχους, διακοπή του καπνίσματος και κατανάλωση του αλκοόλ με μέτρο.

Υιοθετώντας τις οδηγίες της παγκόσμιας ιατρικής για πρόληψη και υγιεινές καθημερινές συνήθειες, η dovalue έχει κατανοήσει πλήρως τη σημασία της βιώσιμης επιχειρηματικότητας κι έχει εναρμονίσει τη στρατηγική της με τις Αρχές της Αειφορίας.

Το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας και η σημασία του καλού ύπνου

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι εργαζόμενοι της doValue παρακολούθησαν πρόσφατα τις ομιλίες δύο καταξιωμένων γιατρών - ambassadors της πρόληψης και της ευεξίας - οι οποίοι ανέπτυξαν δύο πολύ σημαντικές θεματικές ενότητες.

Πρώτος ο κ. Νίκος Βλάχος, Καθηγητής Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου, μίλησε για την ύψιστη σημασία της πρόληψης σε ζευγάρια που επιθυμούν την αναπαραγωγή. Ο κ. Βλάχος εστίασε στο μεγάλο πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα μας, το δημογραφικό κι όπως τόνισε, το πρόβλημα της ολοένα και μειούμενης αναπαραγωγής δεν είναι οικονομικό, αλλά θέμα κουλτούρας.

O κ. Νίκος Βλάχος, Καθηγητής Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου
Ο κ. Νίκος Βλάχος, Καθηγητής Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου

«Οι πιθανότητες τεκνοποίησης σε ένα νέο και υγιές ζευγάρι φθάνουν μόλις στο 25%, ενώ το ποσοστό αυτό μειώνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες», εξήγησε ο κ. Βλάχος, ενώ αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του καλού ύπνου στη διαύγεια και στο προσδόκιμο χρόνο ζωής, αλλά και τις επιπτώσεις που έχει ένας κακός ύπνος, ο οποίος σχετίζεται με πολλές ασθένειες κι ευθύνεται για ένα 8% της θνησιμότητας των ανθρώπων, όπως προέκυψε από μελέτη σε 172.000 ανθρώπους.

To Lifestyle Medicine κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα

Στη συνέχεια, η δρ. Καλλιόπη Καλαϊτζή, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Lifestyle Medicine & Culinary Coaching, Υπεύθυνη Ιατρείου Τρόπου Ζωής Ευρωκλινικής Αθηνών και Ακαδημαϊκή Υπότροφος Β ́ΠΠΚ Αττικού Νοσοκομείου Ιατρικής Σχολής Αθηνών ανέπτυξε το θέμα «Ο τρόπος της ζωής στην υγεία και στη νόσο». Εξήγησε τη σημασία της διατροφής, της κίνησης και της ψυχικής υγείας και όπως είπε το Lifestyle Medicine που αναπτύσσεται ήδη στο εξωτερικό, στην Ελλάδα μόλις κάνει τα πρώτα του δειλά βήματα.

H δρ. Καλλιόπη Καλαϊτζή, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Lifestyle Medicine & Culinary Coaching, Υπεύθυνη Ιατρείου Τρόπου Ζωής Ευρωκλινικής Αθηνών και Ακαδημαϊκή Υπότροφος Β ́ΠΠΚ Αττικού Νοσοκομείου Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Η δρ. Καλλιόπη Καλαϊτζή, Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης, Lifestyle Medicine & Culinary Coaching, Υπεύθυνη Ιατρείου Τρόπου Ζωής Ευρωκλινικής Αθηνών και Ακαδημαϊκή Υπότροφος Β ́ΠΠΚ Αττικού Νοσοκομείου Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Αναδεικνύοντας τη σημασία της καλής διατροφής και του σωστού τρόπου ζωής, η ίδια αναφέρθηκε στα ιατρικά συμπεράσματα μελέτης που τη συσχετίζουν με μία γρήγορη ανάρρωση 6 έως 8 εβδομάδων ακόμα και σε άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Ενισχύοντας τα λεγόμενα του ιατρού κ. Βλάχου, η ιατρός κ. Καλαϊτζή, τόνισε ότι η κακή φυσική κατάσταση συμβάλλει στον πρόωρο θάνατο γι’ αυτό παρότρυνε το κοινό να γυμνάζεται σε τακτική βάση με συνδυαστική γυμναστική, από βάδην μέχρι αερόβια κι επιπλέον εισηγήθηκε την εγκράτεια από εξαρτήσεις που σχετίζονται με τζόγο, αλκοόλ κι άλλα.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider