Η Lidl Eλλάς συνεισφέρει ενεργά στην ελληνική κοινωνία υποστηρίζοντας 33.147 συνολικές θέσεις εργασίας

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Lidl Eλλάς συνεισφέρει ενεργά στην ελληνική κοινωνία υποστηρίζοντας 33.147 συνολικές θέσεις εργασίας
Mε στόχο της να δημιουργήσει αξία για την Ελλάδα του μέλλοντος, η Lidl Ελλάς για ακόμη μια χρονιά προσφέρει νέες ευκαιρίες για απασχόληση και στηρίζει ουσιαστικά τους Έλληνες προμηθευτές.

Mε στόχο της να δημιουργήσει αξία για την Ελλάδα του μέλλοντος, η Lidl Ελλάς για ακόμη μια χρονιά προσφέρει νέες ευκαιρίες για απασχόληση και στηρίζει ουσιαστικά τους Έλληνες προμηθευτές.

Ως μια εταιρεία με υπεύθυνη στάση και πολυετή προσφορά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, η Lidl Ελλάς έδειξε πως και το 2022 ήταν δίπλα στους πολίτες της χώρας, καταβάλοντας φόρους και εισφορές, αλλά και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, με την κατάρτιση της όγδοης κατά σειρά Μελέτης Κοινωνικο-οικονομικής επίδρασης που υλοποίησε και συνέταξε σε συνεργασία με την Ernst & Young, προσμετρήθηκε η άμεση και έμμεση συνεισφορά της Lidl Ελλάς στην εθνική οικονομία και στις θέσεις εργασίας για το οικονομικό έτος 2022.

Όσον αφορά τις έμμεσες επιδράσεις, εννοούμε εκείνες που δημιουργούνται από τις οικονομικές συναλλαγές της εταιρείας με τους εγχώριους προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών, ενώ με τον όρο επαγόμενες επιδράσεις, αναφερόμαστε στην επίδραση που έχει στην οικονομία η δαπάνη των εισοδημάτων των εργαζομένων που δημιουργούνται άμεσα και έμμεσα από τη δραστηριότητα της εταιρείας.

Σκοπός της μελέτης, για ακόμη μία φορά, ήταν να προσδιορίσει και να αξιολογήσει τις επιδράσεις που δημιουργούνται από τη λειτουργία της εταιρίας στην Ελλάδα, για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας. Ως σημείο αναφοράς της λογοδοσίας και στρατηγικής της, η Lidl Eλλάς όρισε τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Με γνώμονα τη διαφάνεια και την αντικειμενικότητα, η εταιρεία απευθύνθηκε σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της, καθώς και σε ενδιαφερόμενους κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς, ώστε να διαμορφώσουν μία συνολική αντίληψη της οικονομικής και κοινωνικής αξίας που δημιουργεί η Lidl Ελλάς στην χώρα μας.

Ενίσχυση του ΑΕΠ και δράσεις για την κοινωνία & το περιβάλλον

Όπως φάνηκε, λοιπόν, η Lidl Ελλάς υποστήριξε 33.147 συνολικές θέσεις εργασίας, οι οποίες αντιστοιχούν στο 0,82% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα.

Από αυτές, οι 6.772 αφορούν εργαζομένους εντός εταιρείας, οι 20.654 είναι έμμεσες θέσεις, ενώ οι υπόλοιπες 5.721 επαγώμενες. Το εισόδημα από τις συνολικές θέσεις εργασίας υποστηρίζει 86.182 ανθρώπους κι από κάθε άμεση θέση εργασίας της υποστηρίζονται 3,9 επιπλέον θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία.

Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει 230 καταστήματα, αλλά και πέντε κέντρα διανομής στην Ελλάδα. Η Lidl συνεργάζεται με 2.508 Έλληνες προμηθευτές και στα καταστήματά της μπορεί να βρει κανείς συνολικά 19.728 διαφορετικά προϊόντα.

Σημαντική είναι, όμως, και η συνεισφορά της Lidl Ελλάς στο ελληνικό ΑΕΠ για το 2022, καθώς έφτασε στα 953 εκ. ευρώ και αντιστοιχεί στο 0,46% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας. Με άλλα λόγια, για κάθε 1 ευρώ άμεσης συνεισφοράς της εταιρείας στο ΑΕΠ, δημιουργούνται επιπλέον 3,89 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία. Την ίδια στιγμή, τα συνολικά φορολογικά έσοδα για το κράτος που δημιουργήθηκαν από τη δραστηριότητά της Lidl Ελλάς έφτασαν τα 363 εκ. ευρώ, αποτελώντας το 0,48% των συνολικών φορολογικών εσόδων ολόκληρης της Ελλάδας.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, η Lidl Ελλάς συμβάλλει στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία μέσω δράσεων, που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες και προστατεύουν το περιβάλλον. Έτσι, το σύνολο των επενδύσεών της για το 2022 ξεπέρασε τα 1.3 εκ. ευρώ.

Στόχος της Lidl Ελλάς είναι σαφώς να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να δημιουργεί αξία για την οικονομία και την κοινωνία, στηρίζοντας με τον δικό της τρόπο την Ελλάδα του μέλλοντος.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider