JTI: Μια ισχυρή επένδυση «πίσω» από το νέο προϊόν θερμαινόμενου καπνού

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JTI: Μια ισχυρή επένδυση «πίσω» από το νέο προϊόν θερμαινόμενου καπνού
Καινοτομία και Τεχνολογία, αυτές είναι οι νέες, στέρεες βάσεις πάνω στις οποίες «πατάει» στη νέα της εποχή η JTI διεθνώς, παραμένοντας ηγέτης στα συμβατικά προϊόντα και διεκδικώντας ανάλογη θέση και στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού.

Καινοτομία και Τεχνολογία, αυτές είναι οι νέες, στέρεες βάσεις πάνω στις οποίες «πατάει» στη νέα της εποχή η JTI διεθνώς, παραμένοντας ηγέτης στα συμβατικά προϊόντα και διεκδικώντας ανάλογη θέση και στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού.

Παρακολουθώντας στενά τις διεθνείς εξελίξεις και τις τάσεις και προτιμήσεις των ενήλικων καταναλωτών, η επένδυση της JTI διεθνώς αναμένεται να αγγίξει τα 3 δις ευρώ στην επόμενη τριετία για τα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου, με έμφαση στα προϊόντα θερμαινόμενου καπνού και να εισέλθει με το νέο προϊόν τεχνολογίας αιχμής Ploom σε 30 χώρες συνολικά μέχρι το τέλος του 2024. Η επένδυση της JTI στην Ελλάδα αποτελεί μέρος της μεγάλης αυτής επένδυσης καθώς ήδη η χώρα μας συμμετέχει στην ομάδα των 10 πρώτων αγορών της Ευρώπης στις οποίες λανσάρει το Ploom.

Η κα Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας της JTI στην Ελλάδα δίνει από την πλευρά της εταιρείας την εξήγηση γιατί η χώρα μας μπήκε στην πρώτη δεκάδα των ευρωπαϊκών αγορών που υποδέχονται το νέο προϊόν: «Βασικός λόγος είναι η αποδοχή την οποία επιφυλάσσουν στην κατηγορία προϊόντων θερμαινόμενου καπνού οι ενήλικες Έλληνες καταναλωτές. Η κατηγορία αυτή είναι ανερχόμενη και υπάρχει χώρος για ένα πραγματικά σύγχρονο, καινοτόμο και τεχνολογικά άρτιο προϊόν. Ένας ακόμη σημαντικός λόγος είναι η ‘ιστορία επιτυχίας’ που έχει γράψει η JTI στην Ελλάδα με τη συνεπή της εμπορική παρουσία από το 1981 και με το σημαντικό της επιχειρηματικό αποτύπωμα μετά το 2018, οπότε εντάχθηκε στον όμιλο το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ και ξεκίνησε ο πλήρης μετασχηματισμός του δημιουργώντας σήμερα μια παραγωγική και εξαγωγική μονάδα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Η αδιαπραγμάτευτη «συνθήκη» της Καινοτομίας τηρήθηκε και στο εργοστάσιο της Ξάνθης. Η επένδυση για τον εκσυγχρονισμό και μετασχηματισμό του εργοστασίου έχει οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγικής δύναμης του εργοστασίου κατά 112%, εξάγοντας σήμερα το 76% της παραγωγής σε εννέα χώρες της Ε.Ε. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι τα τρία τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει αυξήσει κατά 50% τον όγκο των καπνών που προμηθεύεται από Έλληνες καπνοκαλλιεργητές.»

Η είσοδος της JTI και στην νέα κατηγορία των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να συνεχίσει την επενδυτική της διαδρομή τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο CFO του ομίλου JTΙ, Βασίλη Βωβό, ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα με αφορμή την είσοδο της εταιρείας στα νέα προϊόντα, «η στρατηγική της JTI είναι να διατηρήσει τη δυναμική αναπτυξιακή της πορεία στην κατηγορία των συμβατικών προϊόντων καπνού και παράλληλα να εισέλθει αποφασιστικά στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά θερμαινόμενου καπνού. Παγκοσμίως, η αγορά θερμαινόμενου καπνού αγγίζει τα 14 δις ευρώ και ο στόχος της εταιρείας είναι μέσα στην επόμενη πενταετία να έχει κατακτήσει ένα μερίδιο της τάξεως του 15% διεθνώς.»

«Η JTI αναγνωρίζει την αξία της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας και συστήνει στον καταναλωτή τη δική της καλαίσθητη και τεχνολογικά άρτια πρόταση στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού» τονίζει η κα Καρούντζου για να προσθέσει ότι «η νέα αυτή στρατηγική απόφαση καταδεικνύει ότι η επιχειρηματική επιτυχία, η Καινοτομία και Τεχνολογία μπορούν να συμβαδίζουν συμπληρωματικά με την προστασία του Περιβάλλοντος και τη δημιουργία βιώσιμων πρακτικών.»

Η επένδυση αυτή δεν αποτελεί απλώς μια επέκταση στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού για την εταιρεία, αλλά συνιστά και μια δυναμική εξέλιξη της στρατηγικής της JTI προς την κατεύθυνση της Βιωσιμότητας και της Καινοτομίας.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider