Το Ισραήλ χρησιμοποίησε βόμβες αμερικανικής κατασκευής στην πολύνεκρη επίθεση στη Ράφα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το Ισραήλ χρησιμοποίησε βόμβες αμερικανικής κατασκευής στην πολύνεκρη επίθεση στη Ράφα
Οι βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν στην ισραηλινή επίθεση που σκότωσε δεκάδες Παλαιστίνιους σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στη Ράφα την Κυριακή κατασκευάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times. 

Οι βόμβες που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση του Ισραήλ που σκότωσε δεκάδες Παλαιστίνιους σε έναν καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στη Ράφα την Κυριακή κατασκευάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως αναφέρει δημοσίευμα των New York Times.

Τα συντρίμμια πυρομαχικών που κινηματογραφήθηκαν στο σημείο της επίθεσης την επόμενη μέρα ήταν υπολείμματα από την GBU-39, βόμβα που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως τονίζουν οι NYT, που παραθέτουν οπτικά στοιχεία που εξετάστηκαν από ειδικούς στα όπλα.

Όπως αποκαλύπτουν οι NYT, οι αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν το Ισραήλ να χρησιμοποιήσει περισσότερο αυτού του τύπου βόμβα, που υποστηρίζουν ότι μπορεί να μειώσει τις απώλειες αμάχων.

Όπως ανέφερε ο Trevor Ball, πρώην τεχνικός εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών του αμερικανικού στρατού και ένας από τους ειδικούς που αναφέρονται στο άρθρο των NYT που αναγνώρισε τη βόμβα στο X, η βασική λεπτομέρεια στα συντρίμμια ήταν το σύστημα ενεργοποίησης της ουράς, το οποίο ελέγχει τα πτερύγια που οδηγούν την GBU-39 σε έναν στόχο.

Τα θραύσματα των πυρομαχικών, που κινηματογραφήθηκαν από τον Alam Sadeq, έναν Παλαιστίνιο δημοσιογράφο, σημειώνονται επίσης με μια σειρά αριθμών που ξεκινούν με "81873". Αυτός είναι ο μοναδικός κωδικός αναγνώρισης που εκχωρήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Woodward, εταιρεία αεροδιαστημικής με έδρα το Κολοράντο που προμηθεύει εξαρτήματα για βόμβες, συμπεριλαμβανομένης της βόμβας GBU-39.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βομβαρδισμοί στη Ράφα, σχέδιο απόφασης στον ΟΗΕ

Μπορέλ: Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από κάποιες χώρες δεν αποτελεί δώρο στη Χαμάς ή στήριξη της τρομοκρατίας

Ισραήλ: Ακόμη τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν στη νότια Λωρίδα της Γάζας

gazzetta
gazzetta reader insider insider