Η «Βασίλισσα» έχει «το Άγγιγμα του Μίδα»

Χρήστος Δοντάς
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η «Βασίλισσα» έχει «το Άγγιγμα του Μίδα»
«Χρυσάφι» στα ταμεία της «Βασίλισσας». «Άχαστος» ο Καρλίτο - Ευχαριστούμε Τόνι Κρόος. Η «Χρυσή Μπάλα» στον Βίνι; Τα μυθικά ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε ιστορία καθώς κατέκτησε το 15ο Champions League στην ιστορία της, επικρατώντας με 0-2 επί της Ντόρτμουντ στο Γουέμπλεϊ. Το πρώτο ημίχρονο να άνηκε στους αξιόμαχους Βεστφαλούς, όμως αφού δεν σκόραραν, η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και τελικά την νίκη με τέρμα του Καρβαχάλ στο '74 και γκολ του Βίνι στο '83.

Η πορεία προς την κορυφή

Καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μια εξαιρετική πορεία μέχρι να φτάσει στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Στη φάση των ομίλων, κέρδισε την Μπράγκα με 3-0 και τη Νάπολι με 4-2​​. Στα προημιτελικά, αντιμετώπισε τη Μάντσεστερ Σίτι, με τον πρώτο αγώνα να λήγει ισόπαλος 3-3 στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Στους ημιτελικούς, η Ρεάλ κατάφερε να ανατρέψει το σκορ κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου, επικρατώντας με συνολικό σκορ 4-3, με δύο καθοριστικά γκολ του Χοσέλου στο δεύτερο αγώνα​ και προκρίθηκε στον τελικό όπου έγραψε ιστορία απέναντι στην Μπορούσια.

«Χρυσάφι» στα ταμεία της «Βασίλισσας»

Υπό αυτό το πρίσμα, η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε συνολικά περίπου 115,97 εκατ. ευρώ κατακτώντας το Champions League. Αυτό το ποσό περιλαμβάνει «ενέσεις» για την πρόκριση σε κάθε φάση της διοργάνωσης, τις νίκες και τις ισοπαλίες στη φάση των ομίλων, τα μπόνους απόδοσης, και τα χρήματα από την κατάταξη στην UEFA​. Ειδικότερα, η «Βασίλισσα» έλαβε:

  1. 15,64 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή στη φάση των ομίλων.
  2. 11,73 εκατ. ευρώ από τις νίκες και ισοπαλίες στη φάση των ομίλων (4 νίκες και 1 ισοπαλία).
  3. 9,6 εκατ. ευρώ για την πρόκριση στους 16.
  4. 10,6 εκατ. ευρώ για την πρόκριση στους προημιτελικούς.
  5. 12,5 εκατ. ευρώ για την πρόκριση στους 4.
  6. 15,5 εκατ. ευρώ για την πρόκριση στον τελικό.
  7. 4,5 εκατ. ευρώ για την κατάκτηση του τίτλου.
  8. 35,5 εκατ. ευρώ από την κατάταξη της UEFA.

Τα μυθικά ρεκόρ

Η «Βασίλισσα» πλέον ανταγωνίζεται... χώρες ολόκληρες, καθώς μετρά 15 κατακτήσεις όσες και η Αγγλία, με την Ιταλία να ακολουθεί με 12, τη Γερμανία με 8 και την Ολλανδία με 6. Παράλληλα, βρέθηκε στην κορυφή της ποδοσφαιρικής Ευρώπης για 6η φορά τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ φέτος ξεχώρισε για έναν ακόμη λόγω: πήρε αήττητη το «κύπελλο με τα μεγάλα αυτιά» (9 νίκες και 4 ισοπαλίες, όπως η Μπαρτσελόνα την αγωνιστική περίοδο 2005/06).

Μάλιστα, η Ρεάλ έχει εκτοξευτεί για τα καλά την τελευταία δεκαετία, από το 2014 μέχρι σήμερα. Σε αυτά τα χρόνια μετρά έξι Champions League, όσα και η Μπάγερν Μονάχου σε 124 χρόνια, όσα η Λίβερπουλ σε 131 χρόνια και ένα παραπάνω από την Μπαρτσελόνα σε 124 χρόνια! Η Μίλαν είναι αυτή που παραμένει με... απόσταση δεύτερη πίσω από τους Μαδριλένους με 7 κατακτήσεις.

Η «Χρυσή Μπάλα» στον Βίνι;

Ο Βινίσιους που έγραψε το δεύτερο γκολ είναι ο ποδοσφαιριστής που φαντάζει πλέον ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας» καθώς ο Μπέλινγκχαμ εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο λάθος του Μάατσεν, σέρβιρε στον άσσο που πλάσαρε άψογα τον Κόμπελ για το τελειωτικό 2-0 και έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος που σκοράρει σε δύο τελικούς Champions League, αφού πριν από δύο χρόνια είχε χαρίσει το τρόπαιο κόντρα στην Λίβερπουλ.

Αντίο Τόνι Κρόος

Επίσης, ο Τόνι Κρόος πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου ως αλλαγή στο 86ο λεπτό και ο κόσμος τον αποθέωσε, σε ένα ιδανικό «αντίο». Αυτές ήταν οι τελευταίες στιγμές του μέσου στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, όπου σε ηλικία 34 ετών ανακοίνωσε πως «αποσύρεται» από την ενεργό δράση. ο Γερμανός χαφ έκλεισε την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο με το έκτο του μετάλλιο του πρωταθλητή Ευρώπης, έχοντας πέντε με τους Μερένγκες και ένα με την Μπάγερν Μονάχου πριν μετακομίσει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

«Είναι ένας ωραίος τρόπος να τελειώνεις την καριέρα σου. Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα (γέλια). Είναι ένας συνδυασμός ποιότητας, νοοτροπίας και όλων αυτών. Σήμερα είναι ένα καλό παράδειγμα να μη σταματάς να πιστεύεις ότι είσαι ικανός να νικήσεις ακόμα και όταν δεν είσαι η καλύτερη ομάδα. Νιώθω ευτυχισμένος. Είναι το έκτο μου Champions League κι αυτό είναι τρελό. Ποτέ δεν πίστευα πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί», δήλωσε που με τη φανέλα της Ρεάλ μέτρησε 465 ματς με 28 γκολ και 99 ασίστ.

Τις έξι κατακτήσεις έφτασαν και οι άλλοι τρεις αρχηγοί της Ρεάλ, Νάτσο, Λούκα Μόντριτς και Ντάνι Καρβαχάλ. Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές του Κάρλο Αντσελότι ισοφάρισαν το ιστορικό ρεκόρ του Πάκο Χέντο, ο οποίος είχε πάρει έξι Κύπελλα Πρωταθλητριών με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

«Άχαστος» ο Καρλίτο

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πολύπειρος τεχνικός, Κάρλος Αντσελότι έφτασε τις 5 κατακτήσεις Champions League, που είναι 2 περισσότερες από κάθε άλλον προπονητή! Με μία ομάδα έχει 3 κατακτήσεις (με τη Ρεάλ), ενώ 3 είχε και ο Πέισλι με τη Λίβερπουλ και ο Ζιντάν με τη Ρεάλ.

«Ποτέ δεν συνηθίζεις να παίρνεις τρόπαια. Ήταν πιο δύσκολο από ότι νομίζαμε πως θα είναι. Στο πρώτο μέρος έπρεπε να υποφέρουμε αλλά στο δεύτερο μέρος χάσαμε λιγότερες μπάλες και παίξαμε καλύτερα. Όλα αυτά μοιάζουν με λεπτομέρειες τώρα γιατί νικήσαμε. Το όνειρο συνεχίζεται. Στο πρώτο μέρος δεν μου άρεσε το επίπεδό μας. Χάναμε πολλές φορές τη μπάλα και σε λάθος μέρη. Αφήσαμε την Ντόρτμουντ να παίξει όπως ήθελε, αναγκάζοντάς μας σε λάθη και κάνοντας γρήγορη μετάβαση στην περιοχή μας. Για αυτό ήταν περισσότερο επικίνδυνοι σε εκείνο το διάστημα», ανέφερε ο Καλέτο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεν πρέπει να ανησυχούμε για τα παιδιά μας

Οι νέοι δεν μας έχουν ανάγκη

Τέλος η «χρυσή» εποχή για την Golden Visa;

gazzetta
gazzetta reader insider insider