Επίθεση των Χούθι σε εμπορικό πλοίο στην Υεμένη - Αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν τρία πλωτά drones στην Ερυθρά Θάλασσα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίθεση των Χούθι σε εμπορικό πλοίο στην Υεμένη - Αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν τρία πλωτά drones στην Ερυθρά Θάλασσα
Εμπορικό πλοίο υπέστη ζημιά από επίθεση με drone στα ανοιχτά της Υεμένης,

Εμπορικό πλοίο υπέστη ζημιά από επίθεση με drone στα ανοιχτά της Υεμένης, όπου οι αντάρτες Χούθι έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους κατά του εμπορικού ναυτικού, ανακοίνωσε σήμερα ο βρετανικός φορέας ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO, προσθέτοντας ότι το πλήρωμα είναι «σώο και αβλαβές».

Το πλοίο μπόρεσε να συνεχίσει την πορεία του προς το επόμενο λιμάνι που είχε προγραμματιστεί στο δρομολόγιό του, διευκρίνισε ο UKMTO σε ανάρτησή του στο X.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM), αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν τρία πλωτά drones των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, στη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες της Υεμένης εκτόξευσαν τρεις βαλλιστικούς πυραύλους προς τον Κόλπο του Άντεν, χωρίς να υπάρξουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

Η CENTCOM διαψεύδει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό των Χούθι περί επιτυχημένης επίθεσής τους στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Μακρόν καλεί τους Γάλλους να ψηφίσουν κατά των άκρων και να μην φοβούνται

Εμπορικός πόλεμος: Νέο μέτωπο με Καναδά - Αλλαγή στάσης ΕΕ στους δασμούς μετά το ραντεβού Γερμανίας - Κίνας

Φάρατζ: Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ προκάλεσαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider