Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα οι 13 συλληφθέντες για τη φωτιά στην Ύδρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα οι 13 συλληφθέντες για τη φωτιά στην Ύδρα
Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν σήμερα, Κυριακή (23/6), οι 13 συλληφθέντες για τη φωτιά στην Ύδρα, η οποία φέρεται να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα που πυροδοτήθηκαν από θαλαμηγό, στην οποία επέβαιναν. Το σκάφος κατασχέθηκε.

Ενώπιον του εισαγγελέα θα βρεθούν σήμερα, Κυριακή (23/6), οι 13 συλληφθέντες για τη φωτιά στην Ύδρα, η οποία φέρεται να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα που πυροδοτήθηκαν από θαλαμηγό, στην οποία επέβαιναν. Το σκάφος κατασχέθηκε.

«Συνελήφθησαν σήμερα 22 Ιουνίου 2024, από τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκατρείς ημεδαποί ως υπαίτιοι πρόκλήσης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστη, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες, χθες, 21 Ιουνίου 2024», αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από τα βεγγαλικά που εκτόξευσαν οι επιβάτες της θαλαμηγού. Η Πυροσβεστική αφού εξέτασε τα στίγματα των πλοίων που έπλεαν στην περιοχή προχώρησε στην κατάσχεση του σκάφους αναψυχής που είχε φτάσει στη Βουλιαγμένη. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Όπως καταγγέλλουν οι εποχικοί πυροσβέστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «η φωτιά προκλήθηκε από σκάφος που πετούσε πυροτεχνήματα και καίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού, σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο». Οι Αρχές αξιοποίησαν την κατάθεση καπετάνιου παρακείμενου σκάφους που είδε το συμβάν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Κερατέα και Άνδρο - Υψηλός ο κίνδυνος φωτιάς σήμερα σε Αττική και Εύβοια

Κικίλιας για την φωτιά στην Κερατέα: Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας κέρδισαν άλλη μια σκληρή μάχη

Δήμαρχος Ύδρας: Αν η φωτιά προκλήθηκε από πυροτεχνήματα θα προβούμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες

gazzetta
gazzetta reader insider insider