Υπογράφηκαν οι συμβάσεις αναβάθμισης των νοσοκομείων Κύμης, Καρύστου και ακόμα 5 Κέντρων Υγείας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπογράφηκαν οι συμβάσεις αναβάθμισης των νοσοκομείων Κύμης, Καρύστου και ακόμα 5 Κέντρων Υγείας
Το συνολικό ύψος των συμβάσεων ανέρχεται σε 6,34 εκατ. ευρώ (3.287.555,13 ευρώ για την σύμβαση που αφορά την 2η ΥΠΕ και 1.658.915,99 ευρώ και 1.397.570,70 ευρώ αντίστοιχα για τις συμβάσεις που αφορούν την 5η ΥΠΕ).

Στη υπογραφή τριών συμβάσεων για την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση και ανακαίνιση των Γενικών Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας Κύμης «Γ. Παπανικολάου» και Καρύστου, του Κέντρου Υγείας Σχηματαρίου της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και των Κέντρων Υγείας Αιγάλεω, Περιστερίου, Σαλαμίνας και Ελευσίνας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου παρέστησαν σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Τις συμβάσεις υπέγραψαν αντίστοιχα παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου και Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτης Σερέτης, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Χρήστος Ροϊλός και οι εκπρόσωποι των ανάδοχων εταιρειών (η «WORTH» για τα δύο νοσοκομεία και η «ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Τ.Ε.Β.Ε.» για τα υπόλοιπα έργα).

Το συνολικό ύψος των συμβάσεων ανέρχεται σε 6,34 εκατ. ευρώ (3.287.555,13 ευρώ για την σύμβαση που αφορά την 2η ΥΠΕ και 1.658.915,99 ευρώ και 1.397.570,70 ευρώ αντίστοιχα για τις συμβάσεις που αφορούν την 5η ΥΠΕ). Τους διαγωνισμούς για τα έργα ωρίμασε και διενήργησε η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, με αναθέτουσα αρχή την 2η και 5η Υγειονομική Περιφέρεια του Υπουργείου Υγείας αντίστοιχα.

Το Έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και υπάγεται στους ειδικούς όρους εκτέλεσης των Δράσεων και Έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Μετά τις υπογραφές των συμβάσεων ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Συνεχίζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ και με την επιστασία της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας κ. Ειρήνης Αγαπηδάκη για την ανακαίνιση των Kέντρων Yγείας σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα υπογράψαμε 3 καινούργιες συμβάσεις που θα δώσουν την ευκαιρία στον Έλληνα ασθενή να απολαμβάνει καλύτερες υπηρεσίες υγείας στον πιο κρίσιμο τομέα που είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας προκειμένου να μπορέσουμε να μειώσουμε τη μεγάλη ροή στα νοσοκομεία και να παρέχουμε άμεσα τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται ο πληθυσμός και τα νησιά».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Οι συμβάσεις έργων για τις δομές Υγείας της χώρας σηματοδοτούν σημαντικά βήματα προς τον εκσυγχρονισμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των υποδομών και στη συνολική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχουμε στους πολίτες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στο έργο και ειδικά τη Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, τους Διοικητές της 2ης και 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και την ανάδοχη εταιρεία. Έργα σαν αυτά επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε κάθε γωνιά της χώρας μας, ενισχύοντας το εθνικό σύστημα υγείας και εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο και πιο υγιές μέλλον για όλους».

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Επικεφαλής της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε: «Με τις υπογραφές αυτών των συμβάσεων φτάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του δομικού εκσυγχρονισμού των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε όλη τη χώρα. Τα έργα αναβάθμισης, ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, σε 5 Κέντρα Υγείας και 2 Νοσοκομεία θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών. Θέλω να συγχαρώ τις Διοικήσεις των ΥΠΕ και τις τεχνικές τους Υπηρεσίες, καθώς η 5η ΥΠΕ έχει ήδη συμβασιοποιήσει όλα τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ενώ η 2η ΥΠΕ αποτελεί απτό παράδειγμα ποιοτικής λειτουργίας των δημόσιων φορέων, όταν έχουν πρόσβαση στα κατάλληλα εργαλεία. Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ έχει ωριμάσει και δημοπρατήσει σε χρόνο ρεκόρ και με διαφάνεια εκατοντάδες έργα, τα οποία θα θωρακίσουν τις υποδομές της δημόσιας υγείας και θα οδηγήσουν σε ποιοτικότερες υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών και των εκατομμυρίων επισκεπτών από το εξωτερικό που υποδέχεται η χώρα μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέντρα Υγείας: Σε σταθερά επίπεδα ο αριθμός των δομών – Μειωμένο το προσωπικό

Υπ. Υγείας: 80,6 εκατ. για ενίσχυση των δομών αντιμετώπισης της εξάρτησης

Σε ιστορικό υψηλό τα φέσια των νοσοκομείων – Νέο «καμπανάκι» από την Κομισιόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider