Κικίλιας: Σήμερα, στην Αττική, αντιμετωπίστηκαν δύο εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κικίλιας: Σήμερα, στην Αττική, αντιμετωπίστηκαν δύο εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές
Οι επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν στο πεδίο όλο το βράδυ, συνεχίζοντας το έργο της κατάσβεσης, ανέφερε ο ο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Για τις δύο «εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές»που εκδηλώθηκαν σήμερα στην Αττική, μίλησε σε δήλωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας παράλληλα το δύσκολο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ο υπουργός αναφέρθηκε ακόμα και στον μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που ξέσπασαν σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας δήλωσε:

«Σήμερα, στην Αττική, αντιμετωπίστηκαν δύο εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές που ξέσπασαν μέσα σε κατοικημένες περιοχές και επεκτάθηκαν ταχύτατα λόγω των σφοδρών ανέμων σε Κερατέα και Σταμάτα. Αυτή τη στιγμή στην Κερατέα υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις, ενώ στη Σταμάτα δεν υπάρχει πια ενεργό μέτωπο.

Στις πυρκαγιές έδωσαν σκληρή μάχη με τις φλόγες 288 πυροσβέστες, 18 ομάδες δασοκομάντος, 80 οχήματα, 13 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη, καθώς και δεκάδες μηχανήματα έργου και υδροφόρες που διέθεσαν η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι και το ΓΕΕΘΑ.

Οι επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν στο πεδίο όλο το βράδυ, συνεχίζοντας το έργο της κατάσβεσης.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και τους εθελοντές μας, τον Στρατό, την Ελληνική Αστυνομία και τη Δασική Υπηρεσία, αλλά και ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά και στον Βαγγέλη Γκουντούφα, προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών, που βρίσκονταν μαζί μας στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Θέλω να κλείσω με μια διαπίστωση: Για πάνω από τρία 24ωρα, προειδοποιούσαμε και κάναμε έκκληση για μεγάλη προσοχή λόγω των θυελλωδών ανέμων. Κι όμως, μόνο σήμερα είχαμε:

12 το μεσημέρι τη φωτιά στην Κερατέα

3 παρά τέταρτο στη Λαμία

4 και πέντε στο Αγρίνιο

4 και τέταρτο στη Σταμάτα

5 και 20 στην Κόρινθο

8 παρά τέταρτο στο Δίστομο

8 παρά 10 στον Ασπρόπυργο

8 παρά πέντε στο Ντράφι

8 και 20 στην Ηλεία

Ακόμη και στο Φιλοπάππου στο κέντρο της Αθήνας

Όπως καταλαβαίνετε, δεν έχω κανένα σχόλιο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σταμάτα- Ένας νεκρός από ανακοπή

Σε ύφεση η φωτιά στην Πλάκα Κερατέας - Αναζωπύρωση του μετώπου στο Μαρκάτι

gazzetta
gazzetta reader insider insider