Σε ύφεση η φωτιά στην Πλάκα Κερατέας - Αναζωπύρωση του μετώπου στο Μαρκάτι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ύφεση η φωτιά στην Πλάκα Κερατέας - Αναζωπύρωση του μετώπου στο Μαρκάτι
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνεχίσουν το έργο τους όλο το βράδυ για να ελέγξουν τις αναζωπυρώσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:47

Αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου στο Μαρκάτι Κερατέας, όπου άμεσα έσπευσαν εναέρια μέσα. Βελτιωμένη αντίθετα είναι η κατάσταση της πυρκαγιάς στην περιοχή της Πλάκας Κερατέας όπου το μεσημέρι είχαν σταλεί τρία μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών ενώ κάηκαν σπίτια. Στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι ενώ σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία οι άνεμοι αναμένεται να υποχωρήσουν. Για την κατάσβεσή της άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες αναζωπυρώσεις μέσα σε χαράδρες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνεχίσουν το έργο τους όλο το βράδυ για να ελέγξουν τις αναζωπυρώσεις. Η πυρκαγιά δεν είχε ενιαίο μέτωπο, αλλά 4 διαφορετικές εστίες. Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 140 πυροσβέστες) επιχείρησαν και στις 4 εστίες με συνεχείς ρίψεις των 17 εναέριων σε κάθε εστία.

Η πυρκαγιά κινήθηκε πολύ γρήγορα, προς τις περιοχές, Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιο Γεώργιο Θορικού και Άγιο Κωνσταντίνο.

Εξ αιτίας της επικίνδυνης αυτής κατάστασης, μετά από εισήγηση του Επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων, εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112, για την απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών αυτών, προς ασφαλή κατεύθυνση.

Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνέδραμαν αστυνομία ΟΤΑ και στρατός (με μηχανήματα έργου).

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider