5.551 στρέμματα κάηκαν στην Αττική το περασμένο Σαββατοκύριακο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
5.551 στρέμματα κάηκαν στην Αττική το περασμένο Σαββατοκύριακο
Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα της ενεργοποίησης της Υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα αποτελέσματα της ενεργοποίησης της Υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service για τις εκτάσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική, οι οποίες εκδηλώθηκαν το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Υπηρεσίας Copernicus/Emergency Management Service (κωδικός ενεργοποίησης (EMSR733) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε 5.551 στρέμματα ανήλθαν οι καμένες εκτάσεις στην Αττική το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, στην πυρκαγιά στο Κατσιμίδι Πάρνηθας επλήγησαν 646 στρέμματα (64,6 εκτάρια), στην πυρκαγιά στη Σταμάτα οι καμένες εκτάσεις ανήλθαν σε 1.300 στρέμματα (130 εκτάρια) ενώ στην Κερατέα σε 3.605 στρέμματα, (360,5 εκτάρια).

Παράλληλα, η Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service ενεργοποιήθηκε και για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Κω, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι εκτάσεις που επλήγησαν από τη φωτιά στην Κω ανέρχονται σε 4.398 στρέμματα (439,8 εκτάρια).

Σημειώνεται, ότι η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service είχε ενεργοποιηθεί, επίσης, για περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 21 Ιουνίου, με τις καμένες εκτάσεις να ανέρχονται σε 38.663 στρέμματα ( 3.866,3 εκτάρια), ενώ για την πυρκαγιά στο Αλποχώρι Ηλείας στα 1.033 στρέμματα (103,3 εκτάρια).

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από την καταγραφή που έκανε η υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service - Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του δορυφόρου της, η οποία ενεργοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του γγ, Βασίλη Παπαγεωργίου, προκειμένου να γίνει η ακριβής αποτίμηση της κατεστραμμένης περιοχής.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δίκη για τη δολοφονία Καραϊβάζ: Ξεκίνησαν οι καταθέσεις

Νέος πρόεδρος του ΠΣΕ, ο Αλκιβιάδης Καλαμπόκης

Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης: 3.000 νέες θέσεις εργασίας για τη Δυτική Μακεδονία

gazzetta
gazzetta reader insider insider