Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή Μεσαύλια του Δήμου Πλατανιά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ύφεση η φωτιά στην περιοχή Μεσαύλια του Δήμου Πλατανιά
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Κακόπετρο Χανίων και συγκεκριμένα στην περιοχή Μεσαύλια του Δήμου Πλατανιά σε αγροτολειβαδικη-δασική έκταση, όπου σύμφωνα με ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταφθάνουν επίγειες δυνάμεις.

Τελευταία ενημέρωση 15:26

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή Μεσαύλια του Δήμου Πλατανιά σε αγροτολειβαδικη-δασική έκταση, για τον έλεγχο της οποίας επιχείρησαν 15 οχήματα με τα πληρώματα τους, υδροφόρες του δήμου, επίγειες δυνάμεις ΕΜΑΚ και ΕΜΟΔΕ, καθώς επίσης από την πρώτη στιγμή και άμεσα πραγματοποίησαν ρίψεις τρία εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής και στη συνέχεια συνέχισαν ρίψεις δύο πυροσβεστικά εναέρια μέσα.

Στο μέτωπο της φωτιάς παραμένουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης για πλήρη κατάσβεση και επιτήρηση τυχόν αναζωπυρώσεων. Η φωτιά έκαψε θαμνώδη, αγροτολιβαδική και δασική έκταση, ενώ όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος, αυτή την ώρα ο κίνδυνος επέκτασης έχει αποσοβηθεί.

Νωρίτερα επιχείρησαν 3 εναέρια πυροσβεστικά στην περιοχή που είναι ορεινή, 5 πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους 30 πυροσβεστών, ομάδες ΕΜΟΔΕ και υδροφόρες έδωσαν μάχη να ανακόψουν τις φλόγες.

Το 112 έστειλε μήνυμα απομάκρυνσης όσων βρίσκονται στο φαράγγι Δελιανών Μεσαύλιων και να κατευθυνθούν προς Δελιανά.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Τσαπάκος, ανέφερε πως γίνεται συντονισμός για την αντιμετώπιση της νέας φωτιάς που ενεργοποίησε της δυνάμεις πυρόσβεσης λίγες ώρες μετά τη χθεσινή μεγάλη φωτιά στο Ανατολικό Σέλινο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Υγεία: Υψηλά επίπεδα σωματικού λίπους σχετίζονται με την ανάπτυξη Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

Φορολογικές δηλώσεις: Στο «παρά ένα» θα κριθεί η απόφαση για μικρή παράταση – 700.000 δεν έχουν υποβληθεί

Online Φαρμακεία: Αύξηση τζίρου 1% το α' εξάμηνο - Στα 145 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider