Ολυμπιακοί Αγώνες: «Μαζική επίθεση» παρέλυσε τα τρένα υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Μαζική επίθεση» παρέλυσε τα τρένα υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία
«Εκτρέπουμε ορισμένα τρένα σε κλασικές γραμμές, αλλά θα χρειαστεί να ακυρώσουμε μεγάλο αριθμό δρομολογίων»

Η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF υπέστη στη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς σήμερα Παρασκευή «μαζική επίθεση μεγάλης κλίμακας για την παράλυση» του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας TGV, το οποίο «διαταράχθηκε πολύ», ενημέρωσε η ίδια στο AFP, μερικές ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

«Πολλές ταυτόχρονες κακόβουλες ενέργειες» έπληξαν τις γραμμές των TGV Atlantique, Nord και Est που συνδέουν το Παρίσι με το δυτικό, το βόρειο και το ανατολικό τμήμα της χώρας: «έγιναν εμπρησμοί για να προκληθούν ζημιές" στις εγκαταστάσεις των γραμμών υψηλής ταχύτητας» διευκρίνισε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων σε ανακοίνωσή της.

Κατά συνέπεια, η κυκλοφορία τρένων υψηλής ταχύτητας σε αυτούς τους τρεις άξονες έχει «διαταραχθεί πολύ». «Εκτρέπουμε ορισμένα τρένα σε κλασικές γραμμές, αλλά θα χρειαστεί να ακυρώσουμε μεγάλο αριθμό» δρομολογίων, πρόσθεσε η SNCF σε ανακοίνωσή της. Πηγή προσκείμενη στην υπόθεση αναφέρθηκε σε πράξεις «δολιοφθοράς».

Ωστόσο η γραμμή των TGV Sud-Est «δεν επλήγη» διευκρίνισε η γαλλική εταιρεία σιδηροδρόμων. Ομάδες του SNCF Réseau «βρίσκονται ήδη στο σημείο για να κάνουν αποτίμηση και να αρχίσουν τις επισκευές», αλλά «η κατάσταση αυτή αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον όλο το σαββατοκύριακο, όσο γίνονται επισκευές», σημείωσε η ίδια.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται μόνον μερικές ώρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού, καθώς πολλοί ταξιδιώτες προβλέπουν να μετακινηθούν προς την γαλλική πρωτεύουσα, ενώ σε μετακινήσεις βρίσκεται επίσης μεγάλος αριθμός παραθεριστών. «Όλοι οι πελάτες θα ενημερωθούν με SMS για την κυκλοφορία των τρένων τους», διευκρίνισε η εταιρεία στο AFP.

Η SNCF συνιστά σε «όλους τους ταξιδιώτες να αναβάλουν το ταξίδι τους και να μην πάνε στον σταθμό», διευκρινίζοντας στην ανακοίνωσή της ότι για όλα τα εισιτήρια υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής και επιστροφής χρημάτων. Ο υπουργός Μεταφορών αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση γύρω στις 09:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδος). Όσον αφορά τις αεροπορικές μετακινήσεις, δεν προβλέπεται κανένα πρόβλημα, ανακοίνωσε παράλληλα η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC).

Ολυμπιακοί Αγώνες: Προβλήματα και στη Βρετανία

Η εταιρεία Eurostar ανακοίνωσε ότι οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες που συνδέουν το Λονδίνο με το Παρίσι έχουν επηρεαστεί από τους βανδαλισμούς που υπέστησαν στη διάρκεια της νύχτας τρεις διαδρομές τρένων υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές ματαιώσεις ή καθυστερήσεις δρομολογίων.

«Εξαιτίας των συντονισμένων κακόβουλων ενεργειών στη Γαλλία, που επηρέασαν τη γραμμή του δικτύου τρένων υψηλής ταχύτητας TGV ανάμεσα στο Παρίσι και στην Λιλ, όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας προερχόμενα από το Παρίσι και κατευθυνόμενα προς αυτό εκτρέπονται σήμερα 26 Ιουλίου μέσω της κλασικής γραμμής. Αυτό παρατείνει τη διάρκεια του ταξιδιού κατά περίπου μιάμιση ώρα. Πολλά δρομολόγια έχουν ματαιωθεί», αναφέρει η ανακοίνωση της Eurostar.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Η τελετή έναρξης στον Σηκουάνα - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Γαλλία: Ανοίγει η αυλαία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Προσπαθεί να κλείσει την πόρτα στα μνημόνια

Παρίσι 2024: Οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων - Μέσα και ο Αντετοκούνμπο

gazzetta
gazzetta reader insider insider