Γιώργος Καραϊβάζ: Ανατροπή στη δίκη – Αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιώργος Καραϊβάζ: Ανατροπή στη δίκη – Αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι
Αθώοι κατά πλειοψηφία κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημοσιογραφου Γιώργου Καραϊβαζ, οι οποίοι αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.

Αθώοι κατά πλειοψηφία κρίθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβαζ οι οποίοι αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.

Ο 49 ετών μεγαλύτερος αδελφός κρίθηκε από το δικαστήριο αθώος κατά πλειοψηφία 5 προς 2. Κατά της αθώωσης ψήφισαν ο πρόεδρος και μία σύνεδρος, οι οποίοι διατύπωσαν την άποψη ότι πρέπει κατ' επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος και οπλοχρησία.

Ο μικρότερος αδελφός, 41 ετών, κηρύχθηκε αθώος με πλειοψηφία 6 προς 1. Κατά τάχθηκε σύνεδρος, η ίδια που μειοψήφησε με τον πρόεδρο και για τον πρώτο κατηγορούμενο, η οποία έκρινε υπέρ της ενοχής.

Με την απόφαση του, το δικαστήριο δεν αποδέχθηκε την εισαγγελική πρόταση που ζήτησε ενοχή για τους δύο αδελφούς.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν να κριθούν ένοχοι λόγω του ότι δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία, αλλά έγινε στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος. Η εισαγγελέας εκτίμησε πως οι κατηγορούμενοι είναι συναυτουργοί, και πως έχουν σχέση με εγκληματικές πραξεις ως μέλη μιας εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά την κρίση της εισαγγελίας, αυτός που εκτέλεσε το δημοσιογράφο είναι ο συνοδηγός της μηχανής και ο μικρότερος από τα δύο αδέρφια, 41 ετών, ενώ ο αδερφός του, 49 ετών, ήταν ο οδηγός της μηχανής, για τον οποίο ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία σε άμεση συνεργεία σε ανθρωποκτονία. Ζήτησε, ακόμη, να απαλλαγεί από τα αδικήματα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κώτσηρας: Καίρια η συνεισφορά του Ελληνισμού της Διασποράς στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού

H Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει τους ελέγχους για την πανώλη και ζητά τη συνεργασία των κτηνοτρόφων

Θεοδωρικάκος σε εκπροσώπους σούπερ μάρκετ: Μειώστε κέρδος και τιμές - Εντείνονται οι έλεγχοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider