«Χάλκινος» Ολυμπιονίκης ο Πετρούνιας και πρώτος γυμναστής με 3 Ολυμπιακά μετάλλια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Χάλκινος» Ολυμπιονίκης ο Πετρούνιας και πρώτος γυμναστής με 3 Ολυμπιακά μετάλλια
Τις πρώτες δύο θέσεις κατέλαβαν οι Κινέζοι Γιανγκ Λιου (χρυσό μετάλλιο) και Γινγκουάν Ζου (ασημένιο). Τίποτα δεν σταματάει εδώ δήλωσε, προαναγγέλλοντας συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πρόσθεσε το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο στην τεράστια καριέρα του. Με έξοχη εμφάνιση στον τελικό των κρίκων του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού, ο Έλληνας πρωταθλητής κατάκτησε το χάλκινο μετάλλιο συγκεντρώνοντας 15.100 βαθμούς.

Ο Πετρούνιας έγινε ο πρώτος Έλληνας γυμναστής με τρία Ολυμπιακά μετάλλια και πρώτος όλων των εποχών στον πίνακα μεταλλίων στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Τις πρώτες δύο θέσεις κατέλαβαν οι Κινέζοι Γιανγκ Λιου (χρυσό μετάλλιο) και Γινγκουάν Ζου (ασημένιο), που συγκέντρωσαν 15.300 και 15. 233 βαθμούς αντίστοιχα.

Στις δηλώσεις του προς την δημόσια τηλεόραση μετά τον αγώνα του, ο Πετρούνιας δεν εμφανίστηκε μόνο χαρούμενος και ταυτόχρονα συγκινημένος, αλλά ορμώμενος και από την παρόρμηση της στιγμής προανήγγειλε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες (2028), με ένα «ασυναγώνιστο πρόγραμμα».

«Στην Γαλλία ήρθα ακριβώς γι΄ αυτό ακριβώς το πράγμα. Έχω δουλέψει πολύ αυτά τα τρία χρόνια. Είχα τρία ευρωπαϊκά, ένα παγκόσμιο κι ένα χειρουργείο. Είμαι 33 ετών πλέον κι έχω υποχρεώσεις. Ήρθαμε στοχεύοντας ένα μετάλλιο. Στοχεύεις πάντα την πρώτη θέση σε έναν τελικό, αλλά πρώτα το μετάλλιο. Δεν είχε ξαναγίνει στους κρίκους και ήταν ένας σκοπός», σχολίασε.

Ως προς τον αγώνα του, «εντόπισα κάποια λάθη. Θα μπορούσε να είναι ισοβαθμία με τον πρώτο και επειδή υπήρχε μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας θα ήμουν πρώτος. Δεν ήρθε, δεν πειράζει, είναι άξιοι αντίπαλοι και με κάνουν κι εμένα καλύτερο αθλητή. Το αφιερώνω στην οικογένειά μου, τον προπονητή μου, τον φυσιοθεραπευτή μου, σε όλη την Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος, συγκινημένος».

Όσο για το αν το απόλαυσε; «Πάρα πολύ. Χαίρομαι πάρα πολύ που τελειώνει με ένα μετάλλιο. Στεναχωριέμαι για τον φίλο μου, τον Γάλλο. Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του. Είμαστε χαρούμενοι. Ανυπομονώ να γυρίσω στα παιδιά μου».

Το... καλό όμως το κρατούσε για το τέλος: «Οπωσδήποτε, χρειάζομαι ένα καλό διάλειμα για να αφιερώσω χρόνο στην οικογένειά μου, όμως δεν σταματάει τίποτα εδώ. Ο Αρμένιος που είδατε είναι 37 ετών και είναι πολύ καλός. Εγώ είμαι 33 ετών. Ο κώδικας της γυμναστικής αλλάζει υπέρ μου. Μειώνονται δύο ασκήσεις και νομίζω ότι κάνοντας μια καλή στρατηγική, θα φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που θα είναι ασυναγώνιστο».

Μητσοτάκης: Ο Άρχοντας των κρίκων το έκανε ξανά

«Ο Άρχοντας των κρίκων το έκανε ξανά! Ο συγκλονιστικός Λευτέρης Πετρούνιας είναι χάλκινος Ολυμπιονίκης. Γίνεται έτσι ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος που κερδίζει τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο», αναφέρει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγχαρητήρια άναρτησή του για την επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider