Nvidia: Δημοσίευμα κάνει λόγο για προβλήματα στην παραγωγή του νέου ΑΙ τσιπ Blackwell

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nvidia: Δημοσίευμα κάνει λόγο για προβλήματα στην παραγωγή του νέου ΑΙ τσιπ Blackwell
Σύμφωνα με όσα διακινούνται, ο «γίγαντας» κατασκευής ημιαγωγών έχει πληροφορήσει τη Microsoft για καθυστερήσεις στις παραδόσεις.

Σχεδιαστικά ελαττώματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν καθυστέρηση τριών μηνών ή και περισσότερο, στην κυκλοφορία των επερχόμενων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης του «γίγαντα» κατασκευής ημιαγωγών Nvidia, αναφέρει το Reuters που επικαλείται άρθρο τεχνολογίας του Information.

Η πιθανή βραδυπορία της παραγωγής θα μπορούσε να επηρεάσει πελάτες όπως η Meta, η Alphabet, η Google και η Microsoft, που έχουν παραγγείλει συλλογικά τσιπ αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε άτομο με γνώση του θέματος.

Η εταιρεία παραγωγής τσιπ τεχνητής νοημοσύνης αποκάλυψε τη νέα σειρά τσιπ Blackwell τον Μάρτιο, που θα διαδεχθεί το προηγούμενο εμβληματικό τσιπ AI, το Grace Hopper Superchip, το οποίο σχεδιάστηκε για να επιταχύνει τις παραγωγικές εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. «Όπως έχουμε δηλώσει προηγουμένως, η ζήτηση του Hopper είναι πολύ ισχυρή, τα ευρείας έκτασης τεστ του Blackwell έχουν ξεκινήσει και η παραγωγή βρίσκεται σε καλό δρόμο ενώ αναμένεται να αυξηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους», δήλωσε εκπρόσωπος της Nvidia σε δήλωση που απαντά στο άρθρο του Information.

Το Information ανέφερε ότι η Nvidia ενημέρωσε τη Microsoft και έναν άλλο μεγάλο πάροχο υπηρεσιών cloud αυτή την εβδομάδα για καθυστερήσεις στην παραγωγή του Blackwell, επικαλούμενο έναν υπάλληλο της Microsoft και ένα άλλο άτομο με γνώση του θέματος.

Η Microsoft, Meta και Google δεν απάντησαν στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό της πληροφορίας .

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider