Υπουργείο Δικαιοσύνης: Μνημόνιο Συνεργασίας με το σωματείο ΕΛΙΖΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υπουργείο Δικαιοσύνης: Μνημόνιο Συνεργασίας με το σωματείο ΕΛΙΖΑ
Μνημόνιο συνεργασίας με το σωματείο «ΕΛΙΖΑ - Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού» υπέγραψε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μνημόνιο συνεργασίας με το σωματείο «ΕΛΙΖΑ - Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού» υπέγραψε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, το μνημόνιο συνεργασίας, από την πλευρά του υπουργείου, υπέγραψε ο υπουργός Γιώργος Φλωρίδης, παρουσία του υφυπουργού Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα. Από την πλευρά του Σωματείου «ΕΛΙΖΑ» το μνημόνιο υπέγραψε η αντιπρόεδρος Ιλεάνα Μακρή, εκπροσωπώντας την πρόεδρο του Σωματείου Μαρίνα Καρέλλα, παρουσία της γενικής διευθύντριας Ξένιας Παπασταύρου και της Νομικής Συμβούλου Ηλέκτρας Κουτσούκου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, «σκοπός του Μνημονίου είναι η εδραίωση και η ανάπτυξη της βέλτιστης συνεργασίας τους και αποτελεσματικότητας για την προώθηση και υλοποίηση κοινών δράσεων για την ευαισθητοποίηση, πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της κακοποίησης παιδιών, εφήβων και νέων ατόμων καθώς και της παραβατικότητας ανηλίκων».

Ο κ. Φλωρίδης τόνισε «την αναγκαιότητα προστασίας των ανηλίκων από κακοποιητικές πράξεις μέσω της ανάληψης δράσεων για την αποτροπή του φαινομένου». Επίσης, αναφέρθηκε «στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων και πρωτοβουλιών του υπουργείου στον τομέα της Φιλικής προς το Παιδί Δικαιοσύνης, όπως το πρόγραμμα Just Closer και η λειτουργία των "Σπιτιών του Παιδιού"».

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης ευχαρίστησε το Σωματείο «ΕΛΙΖΑ» για την έναρξη της συνεργασίας τους προς τη διαμόρφωση και υλοποίηση κοινών δράσεων τόσο για τους ανήλικους παραβάτες όσο και για τα ανήλικα θύματα.

Από την πλευρά της η κυρία Μακρή τόνισε πως «το Σωματείο ΕΛΙΖΑ πιστεύει ιδιαιτέρως στη σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και πως είναι σίγουρη πως όλοι, ο καθένας από την πλευρά του, θα συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προσπάθεια για τη μέγιστη προστασία των παιδιών από την κακοποίηση».

Το Σωματείο ΕΛΙΖΑ ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2008, με μοναδικό σκοπό την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή κακοποίησης. Οι δράσεις του εστιάζουν στην πρόληψη του φαινομένου και στην πρώιμη παρέμβαση και έγκαιρη αντιμετώπιση περιστατικών με υποψία κακοποίησης παιδιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σούπερ μάρκετ: Βασικός «παίκτης» στην αγορά τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Απανωτά «χτυπήματα» στην κτηνοτροφία, σοβαρές επιπτώσεις για την αγορά…

Τι περιέχει το «χρυσό» κουτί που δίνουν στους Ολυμπιονίκες στο Παρίσι

gazzetta
gazzetta reader insider insider