Αγριεύει η κόντρα Λονδίνου - Μασκ: «Δεν γίνεται να μην είναι υπόλογος σε κανέναν»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγριεύει η κόντρα Λονδίνου - Μασκ: «Δεν γίνεται να μην είναι υπόλογος σε κανέναν»
Ο Έλον Μασκ είναι «το μοναδικό πρόσωπο που δεν λογοδοτεί σε κανέναν» και η επίδρασή του στον δημόσιο διάλογο δεν πρέπει να υποτιμάται, δήλωσε ο υπουργός τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Times.

Ο Έλον Μασκ είναι «το μοναδικό πρόσωπο που δεν λογοδοτεί σε κανέναν» και η επίδρασή του στον δημόσιο διάλογο δεν πρέπει να υποτιμάται, δήλωσε ο Πίτερ Κάιλ, υπουργός Επιστημών, Καινοτομίας και Τεχνολογίας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Times, εντείνοντας τις πρόσφατες επικρίσεις που ασκήθηκαν στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Σύμφωνα με τον κ. Κάιλ, ο Μασκ «έχει τη δύναμη να επηρεάσει σημαντικές παγκόσμιες υποθέσεις - ακόμη και τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας». Τα αιχμηρά του σχόλια έρχονται μετά τα αμφιλεγόμενα σχόλια του Μασκ που αφορά τη βρετανική εσωτερική πολιτική, υπονοώντας ότι η μετανάστευση θα οδηγούσε σε εμφύλιο πόλεμο στο Ηνωμένο Βασίλειο εν μέσω ταραχών που λαμβάνουν χώρα σε όλη τη χώρα.

Τη Δευτέρα, ο επίσημος εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία δικαιολογία» για σχόλια όπως αυτά που έκανε το αφεντικό των X, Tesla και SpaceX. Εν τω μεταξύ, η υπουργός Δικαιοσύνης του Ηνωμένου Βασιλείου Χάιντι Αλεξάντερ επεσήμανε πως ο Μασκ θα πρέπει να «συμπεριφέρεται υπεύθυνα» και ότι το σχόλιο που συνδέει τις ταραχές με τον εμφύλιο πόλεμο είναι «εντελώς αδικαιολόγητο».

Ο Κάιλ είχε συζητήσει με εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως την TikTok, την Meta, μητρική εταιρεία των Instagram και Facebook, τη Google και τη X, σε σχέση με τις ταραχές, για να τους υπενθυμίσει την ευθύνη τους να αντιμετωπίσουν τα fake news στο διαδίκτυο. Το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε την Πράξη για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, έναν νόμο-ορόσημο που επιδιώκει την ενίσχυση της επιβολής της νομοθεσίας για το παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο στο διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BMW: Διερευνά την πιθανότητα εισαγωγής ανθρωποειδών ρομπότ στη διαδικασία παραγωγής αυτοκινήτων

Disney: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα κέρδη για το γ' τρίμηνο

Alpha Bank: Ποιες ΜμΕ συνεισφέρουν περισσότερο στην οικονομία - Γιατί πρέπει να αυξηθεί το μέγεθός τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider