Μίλτος Τεντόγλου: Η στιγμή της απονομής του χρυσού μεταλλίου - Βίντεο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μίλτος Τεντόγλου: Η στιγμή της απονομής του χρυσού μεταλλίου - Βίντεο
Τα μετάλλια παρέδωσε ο Σπύρος Καπράλος, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Mίλτος Τεντόγλου, κορυφαίος άλτης του πλανήτη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και έγραψε ιστορία.

Στο Παρίσι ο «φτερωτός θεός» αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης, κατακτώντας το δεύτερο χρυσό μετά τον θρίαμβο στο Τόκιο το 2021. Τα μετάλλια παρέδωσε ο Σπύρος Καπράλος, ο οποίος είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Χαλαρός και χαμογελαστός έλαβε την θέση στον «θρόνο» του και για πρώτη φορά στους φετινούς Αγώνες στην «Πόλη του Φωτός» ήχησε ο εθνικός ύμνος για την κατάκτηση πρωτιάς.

Πίσω από τον Έλληνα αθλητή ήταν ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ και ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι που τερμάτισαν στην δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Τεντόγλου: «Έβλεπα την ελληνική σημαία απέναντι, υπερήφανος…»

«Πολύ όμορφο μετάλλιο, μου αρέσει. Ωραία απονομή, το ευχαριστήθηκα. Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές τον Εθνικό Ύμνο, σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, κάθε φορά είναι διαφορετικό. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ακόμα πιο σημαντικό και εντυπωσιακό. Μου άρεσε περισσότερο σήμερα, γιατί υπήρχαν άτομα στις κερκίδες αυτή τη φορά, στο Τόκιο δεν υπήρχε κανένας. Ήταν και η μητέρα μου και η αδερφή μου. Είναι ξεχωριστό» τόνισε ο Έλληνας υπέρ-πρωταθλητής στις δηλώσεις του μετά την απονομή.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και έβλεπα την ελληνική σημαία απέναντι, υπερήφανος. Τα είδα όλα τα άλματά μου, ευχαριστημένος είμαι. Ήταν όλα μεγάλα άλματα, τεχνικά ήταν ωραία. Υπήρχαν κάποια πράγματα που μπορούσα να αλλάξω στη φόρα μου. Είχα ένα θέμα τις τελευταίες μέρες, δεν ξέρω αν πρέπει να το πω, με τα παπούτσια. Έπρεπε να φορέσω καινούργιο ζευγάρι παπούτσια και δεν είχα χρόνο να τα συνηθίσω και δεν είχα τόση αυτοπεποίθηση, όσο έχω συνήθως σε αυτό το κομμάτι» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποια είναι η Σίντι Ενγκάμπα που κέρδισε το πρώτο μετάλλιο για την Ομάδα Προσφύγων

H ζωή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Τι ετοιμάζει η Σιμόν Μπάιλς

Παρίσι 2024: Χρυσή ευκαιρία για τους οίκους μόδας οι Ολυμπιακοί Αγώνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider