ΕΕΕΠ: Πατάει «γκάζι» για την αναβάθμιση του νέου κτιρίου της στην οδό Βουλής 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕΕΠ: Πατάει «γκάζι» για την αναβάθμιση του νέου κτιρίου της στην οδό Βουλής 
Το κτήριο που έχει καταστραφεί από πυρκαγιά και χρειάζεται εκτεταμένες παρεμβάσεις, θα αποτελέσει το «σπίτι» της ΕΕΕΠ για τα επόμενα τριάντα χρόνια.

Με αυξημένη ταχύτητα προχωρούν οι αναθέσεις για την αναβάθμιση του νέου κτιρίου που έχει νοικιάσει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων το οποίο και θα αποτελέσει το «σπίτι» της για τα επόμενα τριάντα χρόνια.

Το κτίριο έχει καταστραφεί από πυρκαγιά και χρειάζεται εκτεταμένες παρεμβάσεις προκειμένου να φιλοξενήσει όλες τις υπηρεσίες τις Ανεξάρτητης Αρχής Παιγνίων.

Μέσα στις τελευταίες ημέρες η ΕΕΕΠ προχώρησε σε τέσσερις αποφάσεις για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων που απαιτούνται ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις στο νέο κτίριο επί της οδού Βουλής 8-10 στο Δήμο Αθηναίων, που έχει παραχωρηθεί στην ΕΕΕΠ με την από 02.05.2023 Σύμβαση Μακροχρόνιας Παραχώρησης, και να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση που απαιτείται ώστε η Ανεξάρτητη Αρχή να μετακομίσει από το κτίριο που μισθώνει σήμερα . Υπενθυμίζεται ότι τα κεντρικά γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής προς το παρόν στεγάζονται σε κτίριο που ανήκει στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΕΧΑΕ) επί της οδού Αχαρνών.

Ειδικότερα η ΕΕΕΠ

1. Ανέθεσε στην εταιρεία με την επωνυμία «Γ. & Γ. ΠΕΝΕΛΗΣ – ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ» με διακριτικό τίτλο «ΠΕΝΕΛΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Α.Ε.», η παροχή υπηρεσιών για τον προκαταρκτικό έλεγχο (Φάση Α1) που περιλαμβάνει περιορισμένο ενδεικτικό πρόγραμμα επιτόπιων και εργαστηριακών ελέγχων, στο πλαίσιο επικείμενης στατικής και αντισεισμικής αποτίμησης του ακινήτου με Αντάλλαγμα, αντί συνολικού τιμήματος δώδεκα χιλιάδων είκοσι οκτώ (12.028,00) ευρώ με ΦΠΑ 24%. Η συνολική διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών ορίζεται σε έως είκοσι πέντε (25) ημέρες από την υπογραφή και ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ. Ο προκαταρκτικός έλεγχος περιλαμβάνει περιορισμένο ενδεικτικό πρόγραμμα επιτόπιων και εργαστηριακών ελέγχων, ώστε να προσεγγιστεί ο φέρων οργανισμός (Φ.Ο.) του κτιρίου και να ελεγχθεί εάν έχουν κατά το παρελθόν κατασκευαστεί μανδύες στους στύλους. Η Ανάδοχος θα υποβάλει στην Αναθέτουσα Αρχή τα κάτωθι παραδοτέα: α. Έκθεση αυτοψίας – Τεχνική Έκθεση Αποτύπωσης β. Αποτελέσματα επιτόπιων και εργαστηριακών ελέγχων (προκαταρκτικά).

2. Την έγκριση δαπάνης προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των 28.475 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24%, για την παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου προς τον Πρόεδρο της ΕΕΕΠ σχετικά με την ανακαίνιση-βελτίωση-επισκευή του κτιρίου επί της οδού Βουλής 8-10 στον Δήμο Αθηναίων, το οποίο έχει παραχωρηθεί στην ΕΕΕΠ.

3. Την έγκριση δαπάνης προϋπολογισμού μέχρι του ποσού των 4.016 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των αναλογούντων δικαιωμάτων συμβολαίου και φόρων ασφαλίστρων, για την παροχή υπηρεσιών ασφαλιστικής κάλυψης για τυχαία και απρόβλεπτη φυσική/υλική απώλεια ή ζημία του κτιρίου Η δαπάνη της υπηρεσίας συμπεριλαμβάνεται στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους

4. Την ανάθεση, στην ατομική επιχείρηση με την επωνυμία «STUDIO ΦΩΣ – ΜΠΕΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ», η παροχή υπηρεσιών φωτογράφισης και βιντεοσκόπησης του επταώροφου κτιρίου (συμπεριλαμβανομένου του ισογείου και των δύο υπογείων), αντί συνολικού τιμήματος 500 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%. Εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ολοκλήρωση των ως άνω εργασιών, η Ανάδοχος οφείλει να παραδώσει στην Αναθέτουσα Αρχή, το υλικό σε ψηφιακά αρχεία ανά όροφο, επεξεργασμένα αρχεία φωτογραφίας και αμοντάριστο υλικό βίντεο, σε φακέλους, σε usb stick.

Είχε προηγηθεί η ανάθεση από την Αρχή στην εταιρεία «KK ENGINEERING SERVICES ΙΚΕ» για την παροχή υπηρεσιών εφαρμογής Τεχνικών Μέτρων Προστασίας και Ασφάλειας για το ακίνητο επί της οδού Βουλής 8-10, το οποίο έχει παραχωρηθεί στην Ε.Ε.Ε.Π. με την από 02.05.2023 Σύμβαση Μακροχρόνιας Παραχώρησης Χρήσης,

Μάλιστα η διοίκηση της ΕΕΕΠ αναζητά τρόπος χρηματοδότησης και για το λόγο έχει αναθέσει στην εταιρεία με την επωνυμία «DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.», με διακριτικό τίτλο «DBC», την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη της Ε.Ε.Ε.Π. αναφορικά με τη διάγνωση αναγκών λειτουργικού και τεχνολογικού εκσυγχρονισμού της Αρχής και την εύρεση χρηματοδοτικών λύσεων, αντί συνολικού τιμήματος 20.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24%. Στόχος είναι η εξοικονόμηση χρημάτων παρά το γεγονός ότι η Ανεξάρτητη Αρχή εχει κάθε χρόνο πλεόνασμα περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Για την ολοκλήρωση του νέου κτιρίου έχει συσταθεί Επιτροπή στην Αρχή υπό την προεδρία του Βενετσάνου Ρογκάκου, Οικονομολόγο-Σύμβουλο Επιχειρήσεων που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΕΠ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Ντζανάτος, κατάφερε μετά από πολύμηνες αναζητήσεις να κλείσει το καλοκαίρι του 2023 το ακίνητο του ΕΦΚΑ, μια ιστορική οικοδομή, η οποία βρίσκεται στην Στοά Εμπόρων επί της οδού Βουλής 8-10.

Η ανακαίνιση και η αναβάθμιση των χώρων θα γίνει με γνώμονα την ιστορικότητα και την αρχιτεκτονική του κτιρίου και για το λόγο αυτό θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να ολοκληρωθούν.

Παράλληλα, αναμένεται να ζητηθεί η συνδρομή φορέων του Δημοσίου με εμπειρία σε τεχνικά έργα με στόχο να διασφαλιστεί η πιστή εφαρμογή των σχετικών ρυθμίσεων καθώς και το καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η θέση και η ιστορικότητα του κτιρίου σε συνδυασμό με τα στοιχεία της αρχιτεκτονικής του, αναμένεται να ενισχύσει το γενικότερο κύρος της ΕΕΕΠ, η οποία δεσμεύεται να αντιμετωπίσει με σεβασμό κάθε παρέμβαση που θα κάνει προκειμένου το κτίριο να καταστεί λειτουργικό και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΕΕΠ: Σχεδιάζει «άγρυπνο μάτι» για την ελληνική και διεθνή αγορά παιγνίων

ΕΕΕΠ: Το σχέδιο για τη δημιουργία δομής κατά του παράνομου τζόγου

ΕΕΕΠ: Με τεχνητή νοημοσύνη η αυτοαξιολόγηση του προφίλ των παικτών τυχερών παιγνίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider