Πόλο ανδρών: Στην πέμπτη θέση η εθνική με νίκη επί της Ισπανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόλο ανδρών: Στην πέμπτη θέση η εθνική με νίκη επί της Ισπανίας
Θα επανέλθουμε πιο δυνατοί αναφέρει ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Βλάχος.

Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού με νίκη 15-13 επί της Ισπανίας, που της έδωσε την πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης, αλλά διάθεση για πανηγυρισμούς δεν υπήρχε. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήγε στη γαλλική πρωτεύουσα με στόχο, όχι απλά το βάθρο, αλλά το χρυσό μετάλλιο, όμως το όνειρο «έσβησε» από το απίθανο γκολ του Νίκολα Γιάκσιτς, στην εκπνοή του προημιτελικού με τη Σερβία. «Οι τελευταίες τέσσερις ημέρες ήταν δύσκολες για την ομάδα μας, αλλά και για την Ισπανία. Απορώ πώς τα παιδιά βρήκαν το σθένος να κερδίσουν δύο παιχνίδια. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Βρίσκομαι μαζί τους συνέχεια και περίμενα κάτι διαφορετικό» παραδέχτηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, μιλώντας μετά το παιχνίδι στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Σίγουρα, δεν μας ικανοποιεί η πέμπτη θέση. Είχαμε έλθει στο Παρίσι με μεγαλύτερους στόχους. Νομίζω πως κάθε φορά που θα γίνεται αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, η πρώτη μας σκέψη θα είναι η τελευταία φάση του προημιτελικού με την Σερβία. Παρ' όλα αυτά, κάναμε την προσπάθειά μας στα ματς που ακολούθησαν. Είναι πολύ σημαντικό να ξεπεράσεις τις σκέψεις σου και ό,τι συμβαίνει στο μυαλό σου» πρόσθεσε ο προπονητής της εθνικής και υπογράμμισε με βεβαιότητα ότι «αυτή η ομάδα θα προχωρήσει. Δεν μπορεί να την φρενάρει κάτι. Νομίζω πως κλείνουμε έναν Ολυμπιακό κύκλο πολύ επιτυχημένο, όπου σε τρεις χρονιές ανεβήκαμε στο βάθρο, στο Τόκιο, τη Βουδαπέστη και τη Φουκουόκα. Φέτος, δεν καταφέραμε κάτι ανάλογο, αλλά συνολικά πλέον εμείς οι ίδιοι μιλάμε για μετάλλιο, ο κόσμος θέλει μόνο το χρυσό. Αυτό είναι πρόοδος και εξέλιξη για το άθλημα. Είμαστε υπεύθυνοι γι' αυτό που έχει συμβεί και έτσι θα πορευτούμε».

Ο Βλάχος εξέφρασε τις ευχαριστίες του «... στους αθλητές μου, γιατί είχαμε πολύ σημαντικές στιγμές σε αυτή την διοργάνωση με πολλές εναλλαγές συναισθημάτων. Όμως, αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος και των Ολυμπιακών Αγώνων. Μιλάμε για ένα μεγάλο τουρνουά. Ποτέ δεν παίρνεις αυτό που ονειρεύεσαι και αυτό που θέλεις. Δεν μπορώ να πω αν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου. Πρώτη φορά, φέτος, η διοίκηση της ΚΟΕ μου έδωσε την ευκαιρία να έχω πολλούς και εξαίρετους συνεργάτες, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να στηρίξουμε, να υποστηρίξουμε και να καθοδηγήσουμε τα παιδιά, αλλά και να δουλέψουμε στις λεπτομέρειες. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και τη διοίκηση της ΚΟΕ, γιατί τα τελευταία τρία χρόνια μας έχει δώσει τα πάντα. Κάναμε, επιτέλους, πρώτη φορά προπονήσεις, χειμώνα και καλοκαίρι, στο ΟΑΚΑ. Έχουν γίνει βήματα μπροστά. Γιατί ομάδα δεν είναι μόνο οι αθλητές και οι προπονητές. Ομάδα είναι όλο αυτό το οικοδόμημα, το οποίο λέγεται Κολυμβητική Ομοσπονδία».

Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα και το δικό του μέλλον στον πάγκο (το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται), ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε σε πρώτο πληθυντικό: «Η συνέχεια είναι λαμπρή. Πολλά παιδιά βρίσκονται σε καλή ηλικία και μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα. Έχουν αθλητικό εγωισμό. Πιστεύω πως ο καθένας θα κάνει την αυτοκριτική του, θα διορθώσουμε κάποια πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει καλύτερα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά και θα επανέλθουμε πιο δυνατοί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider