ΕΕΕΠ: Ενισχύει το ελεγκτικό και εποπτικό ρόλο της μέσα από διεθνή προγράμματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕΕΠ: Ενισχύει το ελεγκτικό και εποπτικό ρόλο της μέσα από διεθνή προγράμματα
Με νέα όπλα στην «φαρέτρα» της από την διεθνή αγορά η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων έχει υιοθετήσει μια εξωστρέφεια με στόχο να αξιοποιεί την διεθνή εμπειρία στο χώρο των παιγνίων και στην χώρα μας και να ενισχύει τον ρόλο της. 

Με νέα όπλα στην «φαρέτρα» της από την διεθνή αγορά η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων έχει υιοθετήσει μια εξωστρέφεια με στόχο να αξιοποιεί την διεθνή εμπειρία στο χώρο των παιγνίων και στην χώρα μας και να ενισχύει τον ρόλο της.

«H ΕΕΕΠ ως ρυθμιστική αρχή με τη συνεχή και δυναμική της παρουσία στα διεθνή δρώμενα του κλάδου των τυχερών παιγνίων λαμβάνει γνώση βέλτιστων πρακτικών παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις εφαρμόζει στο εσωτερικό ενισχύοντας τον ελεγκτικό και εποπτικό ρόλο της» αναφέρει η διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής.
Μάλιστα στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης των μελών του Σώματος Ελεγκτών παιγνίων τον Ιούνιο μέλη του σώματος συμμετείχαν στο εξειδικευμένο πρόγραμμα της εταιρείας BMM Testlabs με γενικό τίτλο: «Online games: testing and audinting» στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Παράλληλα έχει προγραμματιστεί η συμμετοχή στο ίδιο εξειδικευμένο πρόγραμμα και των υπόλοιπων μελών του Σώματος εντός του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου του 2024.

Η BMM Testlabs αποτελεί έναν αναγνωρισμένο από την ΕΕΕΠ, φορέα πιστοποίησης και είναι το παλαιότερο εργαστήριο δοκιμών τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως με δραστηριότητα σε πολλές χώρες του πλανήτη. Με μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο των παιγνίων θέτει ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της ακεραιότητάς τους καθώς διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και παρέχει υψηλά πρότυπα τεχνικής συμμόρφωσης βοηθώντας την καθημερινή εξέλιξη του κλάδου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν workshops σε διαφορετικές θεματικές σχετικές με τα online και επίγεια παίγνια. Όπως αναφέρει η διοίκηση της ΕΕΕΠ η συμμετοχή των στελεχών της στο πρόγραμμα αποτέλεσε μιας σπουδαία ευκαιρία για την πληρέστερη ενημέρωση και εκπαίδευση των απεσταλμένων στελεχών της.

Στο ίδιο πλαίσιο η ΕΕΕΠ συμμετείχε για πρώτη φορά στο διεθνές συνέδριο Privacy symposium που διοργανώνεται στην Βενετία τον Ιούνιο και φιλοξενήθηκε από το Ca΄ Foscari University of Venice.

To privacy symposium ιδρύθηκε για να παρουσιάζονται και να συζητούνται καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα και τεχνολογικές εξελίξεις που σχετίζονται με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τη συμμόρφωση με τη σχετική νομοθεσία. Για το σκοπό αυτό συγκεντρώνει νομικούς και εμπειρογνώμονες μαζί με ερευνητές, Αρχές προστασίας δεδομένων και επαγγελματίες. Φέτος εκπροσωπήθηκαν διεθνείς φορείς (Ευρωπαϊκή Ενωση, Συμβούλιο της Ευρώπης, UNIGR, DPAs), κράτη καθώς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται διεθνώς (google, meta, tiktok mastercard).

Οι θεματικές του Συνεδρίου, πέραν των συζητήσεων επί της τεχνολογικής εξέλιξης των συστημάτων προστασίας, άγγιξαν πληθώρα πτυχών της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. ιδιαίτερα απασχόλησαν τους συνέδρους προκλήσεις που σχετίζονται με αναγκαστικές μετακινήσεις ανθρώπων, κυρίως από τις χώρες εφαρμογής του GDPR, και το δυναμικό τοπίο της διασταύρωσης της τεχνητής νοημοσύνης με τη συμμόρφωση, δίνοντας έμφαση στην επιτακτική ανάγκη δημιουργίας αξιόπιστων, διαφανών και υπεύθυνων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης.

Σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη εκφράστηκαν προβληματισμοί σχετικά με την προβλέψεις του GDPR για την κατάρτιση profil και υποβαλλόταν διαρκώς ερωτήματα από τους συνέδρους αναδεικνύοντας για ακόμα μία φορά τον προβληματισμό που έχει προκαλέσει το AI παγκοσμίως αλλά και στο χώρο των παιγνίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider