Γκάλαντ: Η Χεζμπολάχ καταρρέει - Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Γκάλαντ: Η Χεζμπολάχ καταρρέει - Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ
Ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Αποφασισμένο να κλιμακώσει τις πολεμικές επιχειρήσεις είναι το Ισραήλ το οποίο έχει καταρτίσει σχέδιο αντιποίνων προς τη Χεζμπολάχ

Αποφασισμένο να κλιμακώσει τις πολεμικές επιχειρήσεις είναι το Ισραήλ το οποίο έχει καταρτίσει σχέδιο αντιποίνων προς τη Χεζμπολάχ μετά την επίθεση με drone που είχε στόχο την κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μίλησε για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του και για μεγάλο λάθος, ενώ προειδοποίησε ότι το τίμημα θα είναι βαρύ για την επίθεση στην εξοχική του κατοικία στην Καισάρεια και κατηγόρησε το Ιράν και τη Χεζμπολάχ.

Για την απάντηση στην Τεχεράνη, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου θα προεδρεύσει σε νέα σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας, στο Τελ Αβίβ. Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 το βράδυ (τοπική ώρα).

«Προχωράμε από μια κατάσταση που νικάμε τον εχθρό, σε μια κατάσταση καταστροφής – ανατινάζοντας τις σήραγγες και τις αποθήκες πυρομαχικών και διαλύοντας τη Χεζμπολάχ», τόνισε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Γιοάβ Γκάλαντ, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Δήλωσε στα στρατεύματα του IDF ότι οι πράκτορες της Χεζμπολάχ που έχουν συλληφθεί και ανακριθεί από το Ισραήλ είναι «τρομοκρατημένοι» και ότι η τρομοκρατική ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν «καταρρέει».

«Το αποτέλεσμα είναι ότι σε κάθε μέρος που η Χεζμπολάχ περίμενε και ετοιμαζόταν να επιτεθεί στην [ισραηλινή] συνοριακή πόλη, υπάρχουν στρατιώτες των IDF.

«Ο στόχος μας είναι να καθαρίσουμε πλήρως αυτή την περιοχή, ώστε οι κάτοικοι να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και στη ζωή τους», είπε, αναφερόμενος στον πρόσφατα προστιθέμενο πολεμικό στόχο του Ισραήλ να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του βορρά που έχουν εκτοπιστεί από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Την ίδια ώρα, τη διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών που αφορούν τα σχέδια του Ισραήλ για αντίποινα κατά του Ιράν, διερευνούν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το CNN.

Η διαρροή είναι «βαθιά ανησυχητική», δήλωσε στο CNN Αμερικανός αξιωματούχος, ενώ ένας άλλος επιβεβαίωσε τη γνησιότητα των εγγράφων. Τα άκρως απόρρητα έγγραφα, με ημερομηνίες 15 και 16 Οκτωβρίου, άρχισαν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο την Παρασκευή αφού αναρτήθηκαν στο Telegram από έναν λογαριασμό που ονομάζεται «Middle East Spectator».

Μπαράζ βομβαρδισμών στο Λίβανο

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου Ani μετέδωσε πως η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε σήμερα «14 διαδοχικά πλήγματα» σε διάστημα 15 λεπτών σε διάφορους τομείς του χωριού Κιαμ, στον νότιο Λίβανο.

Από την 23η Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ πραγματοποιεί μια μεγάλη εκστρατεία βομβαρδισμών στη λιβανική επικράτεια, ιδίως εναντίον των προπύργιων της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας Βηρυτού.

Επίσης, ο λιβανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο τριών στρατιωτών του από ισραηλινά πυρά εναντίον ενός από τα οχήματά τους, στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Ο ισραηλινός εχθρός στοχοθέτησε ένα στρατιωτικό όχημα στον δρόμο μεταξύ Έιν Έμπελ και Χανίν στο νότιο τμήμα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τρεις νεκροί», δήλωσε ο στρατός σε ένα δελτίο Τύπου που ανήρτησε στο Χ.

Με αυτές τις απώλειες, αυξάνεται σε 8 ο αριθμός των Λιβανέζων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εντατικοποίησης των ισραηλινών βομβαρδισμών εναντίον του Λιβάνου την 23η Σεπτεμβρίου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες σε τρεις ισραηλινές βάσεις - O IDF ανατινάζει σπίτια στο νότιο Λίβανο

ΗΠΑ: Έρευνα για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων με τα σχέδια επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν

Λίβανος: Έγιναν 14 ισραηλινά πλήγματα σε διάστημα 15 λεπτών σε ένα παραμεθόριο χωριό

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider