Φορτηγό στο κεντρικό Ισραήλ έπεσε σε στάση λεωφορείου -Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Φορτηγό στο κεντρικό Ισραήλ έπεσε σε στάση λεωφορείου -Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες
Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης, που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, έπεσε νεκρός από πυρά πολιτών που βρισκόντουσαν στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:23

«Δεκάδες άνθρωποι» τραυματίστηκαν σήμερα όταν φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου στην πόλη Ραμάτ Χασαρόν, στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε η αστυνομία και η υπηρεσία ασθενοφόρων της χώρας. Όπως αναφέρουν ισραηλινά Μέσα, ένας τραυματίας υπέκυψε.

«Αυτή τη στιγμή ερευνώνται οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό», ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία σε ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με τη Jerusalem Post, πολίτες που βρίσκονταν στην περιοχή του περιστατικού πυροβόλησαν τον οδηγό του φορτηγού και τον εξουδετέρωσαν. Μαρτυρίες κάνουν λόγο ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και αποπειράθηκε να επιτεθεί πριν πέσει νεκρός.

«Στις 10:08 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ενημερωθήκαμε (…) ότι ένα φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου στη λεωφόρο Αχαρόν Γιαρίβ στην Ραμάτ Χασαρόν. Οι υπηρεσίες του κέντρου άμεσης βοήθειας παρέχουν αυτή τη στιγμή φροντίδα σε δεκάδες θύματα επιτόπου», επεσήμανε η Magen David Adom, η υπηρεσία ασθενοφόρων του Ισραήλ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον έξι από τα θύματα φέρουν σοβαρά τραύματα.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 35 άνθρωποι.

Επίθεση στη Δυτική Όχθη

Στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε καθώς επιχειρούσε να επιτεθεί με μαχαίρι κατά στρατιωτών στην Χίζμα, βορείως της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο άνδρας «επιτάχυνε το αυτοκίνητό του προς την κατεύθυνση των στρατιωτών που διεξήγαγαν αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή της Χίζμα και στην συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητό του κρατώντας μαχαίρι και προσπάθησε να μαχαιρώσει τους στρατιώτες, οι οποίοι τον σκότωσαν».

Τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί στην Δυτική Όχθη και το Ισραήλ μετά την έναρξη του πολέμου στην Γάζα.

Στο Ισραήλ, τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους και στρατιωτικοί, έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις Παλαιστινίων, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Στην κατεχόμενη από το 1967 Δυτική Όχθη, 744 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών ή Εβραίων εποίκων, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, και τουλάχιστον 24 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις ή κατά την διάρκεια ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Το Ισραήλ οργανώνει σήμερα τελετές κατά την πρώτη επέτειο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Jerusalem Post

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider