Αποκτά ξανά ζωή η Ομόνοια

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποκτά ξανά ζωή η Ομόνοια

Μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες υποβάθμισης η ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος και οι επενδύσεις που αυτό φέρνει δίνουν νέα πνοή σε μια από τις πιο κεντρικές πλατείες της Αθήνας, που κάποτε έσφυζε από ζωή πρωί – βράδυ. O λόγος για την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Ομόνοιας η οποία έχει αρχίσει να προσελκύει και πάλι το ενδιαφέρον των επενδυτών του τουρισμού.

Μέχρι στιγμής οι περισσότερες επενδύσεις αφορούν στην επαναλειτουργία παλαιών ξενοδοχείων με χαρακτηριστική την περίπτωση του Athens Tiare Hotel, το οποίο άνοιξε τον προηγούμενο Αύγουστο εκεί που στεγαζόταν το πρώην Fashion House Hotel. Τo κτήριο, ιδιοκτησίας του Γηροκομείου Αθηνών, εκμισθώθηκε για 40 χρόνια από τον όμιλο Mage Hotels and Resorts. Αντίστοιχης μορφής ήταν και η επένδυση του Wyndham Grand Athens στην γειτονική πλατεία Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο). Μάλιστα προ των πυλών βρίσκεται και το δεύτερο ξενοδοχείο του Wyndham Group στην Αθήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές οι επενδύσεις ήταν η απλά η αρχή. Συζητήσεις και διερευνητικές επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη για μια σειρά συμφωνιών που θα οδηγήσουν στην δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων τόσο επί της πλατείας Ομόνοιας όσο και στους τριγύρω δρόμους. Ειδικότερα, τρία κτήρια επί της πλατείας που λειτουργούσαν ως ξενοδοχεία πρόκειται να επαναλειτουργήσουν το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαδικασίες για την δημιουργία ξενοδοχείου σε κτήριο επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου.

Ενδιαφέρον υπάρχει και για άλλες υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου. Ειδικά επί της Πατησίων ανάμεσα σε Ομόνοια και Πεδίο του Άρεως, δηλαδή κοντά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, η κινητικότητα είναι έντονη. Παράλληλα, από την άλλη πλευρά της πλατείας Ομόνοιας στην οδό Σταδίου σχεδιάζεται να λειτουργήσει άλλο ένα ξενοδοχείο σε κτήριο που πουλήθηκε από τον ΟΤΕ Ακίνητα. Εκτός, όμως, από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα 4 και 5 αστέρων που σχεδιάζονται η βρίσκονται σε φάση υλοποίησης το ξενοδοχειακό δυναμικό της Αθήνας εμπλουτίζεται και με μικρότερα μπουτίκ ξενοδοχεία.

Η δυναμική που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια ο αθηναϊκός τουρισμός αλλά και η ραγδαία πτώση των τιμών στα ακίνητα φαίνεται ότι κινητοποιεί επενδυτικά κεφάλαια που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον ξενοδοχειακό τομέα της πρωτεύουσας. Αντιστρέφοντας, έτσι, ένα αρνητικό κλιμα που είχε δημιουργηθεί από την αρχή της κρίσης όπου έκλεισαν περισσότερα από 80 ξενοδοχεία.

Με την σειρά τους αυτές οι επενδύσεις μπορούν να δώσουν νέα πνοή σε εγκαταλελειμμένες ή υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου, καθώς σημειακές επενδύσεις μπορούν να φέρουν επιπλέον καταστήματα, εμπορικά και καφετέριες ή εστιατόρια που θα τους δώσουν ξανά ζωή. Αυτό ελπίζουν πως θα γίνει και οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πλατεία Ομόνοιας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider