Πάιατ: Οι ΗΠΑ πιέζουν τους ευρωπαίους να στηρίζουν την Ελλάδα

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάιατ: Οι ΗΠΑ πιέζουν τους ευρωπαίους να στηρίζουν την Ελλάδα

Το μήνυμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν την Ελλάδα για την έξοδο από την κρίση ύστερα από την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης έστειλε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ από το βήμα του ενεργειακού συνεδρίου της ΗΑΕΕ που διοργανώνεται στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι: «Υπάρχει στήριξη της Ελλάδας από την Αμερική για υπέρβαση της κρίσης. Εξαρτάται βέβαια από την ελληνική κυβέρνηση αν επιθυμεί να αλλάξει το αφήγημα. Πρέπει να δείξει στους επενδυτές ότι αλλάζει, να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, και να ολοκληρωθούν τα ενεργειακά έργα. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν επενδύσεις και τεχνογνωσία».

«Η αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να πιέζει τους ευρωπαίους συμμάχους να βοηθούν την Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Πάιατ .

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στα ενεργειακά έργα όπως είναι ο TAP και ο αγωγός East Med και τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παράλληλα σημείωσε, ότι βασική προτεραιότητα των ΗΠΑ παραμένει η διαφοροποίηση των τιμών ενέργειας, η ενεργειακή ασφάλεια και η μείωση εξάρτησης από την Ρωσία. Ακόμη ανέφερε ότι όλα τα έργα που θα γίνουν μπορεί να μην μας αποδεσμεύσουν από την ανάγκη της Gazprom αλλά θα αλλάξουν οι εξισώσεις και η Ρωσία δεν θα μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Τέλος, σημείωσε ότι το ITGI Poseidon θα καταλήξει να είναι κατά της Ελλάδας και των ευρωπαίων σημμάχων. «Ας αποφασίσουν οι αγορές για αυτό», ανέφερε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider