Brexit: Αναζητείται η «χρυσή τομή» μεταξύ Μέι - Κόρμπιν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Αναζητείται η «χρυσή τομή» μεταξύ Μέι - Κόρμπιν
«Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει να μετακινείται από τις αρχικές κόκκινες γραμμές», τόνισε ο Κόρμπιν στους δημοσιογράφους.

Η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής στο Εργατικό Κόμμα τις δεσμεύσεις που χρειάζεται ώστε να μπορέσει να στηρίξει τη συμφωνία για το Brexit της Μέι, δήλωσε ο ηγέτης Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει να μετακινείται από τις αρχικές κόκκινες γραμμές», τόνισε ο Κόρμπιν στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι θα διεξαχθούν περαιτέρω συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και των Εργατικών αύριο Τρίτη.

«Διατύπωσα την θέση για μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ για πρόσβαση στην αγορά και ιδιαίτερα για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, του περιβάλλοντος και των θέσεων εργασίας…μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει αυτές τις δεσμεύσεις».

Μπαρνιέ: Θετικά αποτελέσματα από τις διακομματικές συνομιλίες

«Ελπίζουμε όλοι ότι αυτές οι διακομματικές συνομιλίες θα έχουν θετική έκβαση. Το έχω πει πολλές φορές κατά το παρελθόν, μπορούμε να είμαστε περισσότερο, πολύ περισσότερο φιλόδοξοι στη μελλοντική σχέση μας με τη Βρετανία» είπε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ στο Δουβλίνο.

Επιπλέον, ο επικεφαλής διαπραγματευτής των 27 για το Brexit υπογράμμισε ότι η ΕΕ θα επιδείξει «απόλυτη» αλληλεγγύη προς την Ιρλανδία, ανεξαρτήτως του σεναρίου του Brexit, που θα επικρατήσει.

«Θα στηρίξουμε απόλυτα την Ιρλανδία» δήλωσε ο Μπαρνιέ, σημειώνοντας, εντούτοις, ότι σε περίπτωση ενός διαζυγίου χωρίς συμφωνία, η ΕΕ δεν θα ξεκινήσει εμπορικές διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο, ενώ το ζήτημα του ιρλανδικού συνόρου δεν θα διευθετηθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider