Βρετανία: Το «lockdown» ψηφίστηκε η λέξη της χρονιάς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Το «lockdown» ψηφίστηκε η λέξη της χρονιάς
Το lockdown υπάρχει σε έναν κατάλογο με 10 λέξεις, οι περισσότερες από τις οποίες συνδέονται με την πανδημία της COVID-19.

Το lockdown ή αλλιώς «οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων», είναι το μέτρο καραντίνας που έχουν λάβει πολλές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο για να ανασχέσουν την διασπορά του νέου κορονοϊού και ψηφίστηκε λέξη της χρονιάς για το 2020 από τον εκδοτικό όμιλο του αγγλικού λεξικού Collins.

Το lockdown υπάρχει σε έναν κατάλογο με 10 λέξεις, οι περισσότερες από τις οποίες συνδέονται με την πανδημία της COVID-19, που εκδόθηκε από τους λεξικογράφους του Collins, οι οποίοι ασχολούνται με την εξέλιξη της αγγλικής γλώσσας.

«Η γλώσσα αντανακλά τον κόσμο που μας περιβάλλει και στο 2020 κυριάρχησε η παγκόσμια πανδημία», υπογραμμίζει η Έλεν Νιούστεντ, σύμβουλος γλωσσικού περιεχομένου στο Collins, σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Επιλέξαμε το 'lockdown' ως τη λέξη της χρονιάς επειδή συνοψίζει την εμπειρία που μοιράστηκαν δισεκατομμύρια άνθρωποι, οι οποίοι υποχρεώθηκαν να περιορίσουν την καθημερινή τους ζωή για να αναχαιτιστεί ο ιός», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider