Σαμαράς: Εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σαμαράς: Εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Για το εξάμηνο Βαρουφάκη, την υπόθεση της Novartis και το κλείσιµο της ΕΡΤ μιλά, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαµαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Ο Αντώνης Σαμαράς εκφράζει τη βεβαιότητα πως αν η χώρα δεν είχε οδηγηθεί σε εκλογές το 2014 θα είχαμε γλιτώσει τα νέα μέτρα, ενώ αναφέρει πως θα πρέπει να υπάρξει εξεταστική επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτηρίζει εφιαλτικό.

«Αν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, επί 40 χρόνια, είχαν χρεώσει την Ελλάδα 317 δισεκατομμύρια, η κυβέρνηση Τσίπρα κατάφερε μέσα σε έξι μήνες μόνο, να της στοιχήσει άλλα 100 δισεκατομμύρια τουλάχιστον! Ποτέ κυβέρνηση δεν "κατάφερε" να κάνει σε τόσο λίγο χρόνο τόσο τεράστια ζημιά! Πώς να μη γίνει Εξεταστική γι' αυτό;», λέει χαρακτηριστικά.

Δηλώνοντας δικαιωμένος για τις πολιτικές της κυβέρνησής του ο κ. Σαμαράς αναφέρεται στην ΕΡΤ υποστηρίζοντας πως δεν έκλεισε τη δημόσια τηλεόραση, αλλά έκλεισε ένα φορέα που είχε τελματώσει κι άνοιξε στη θέση του τη ΝΕΡΙΤ.

«Το πόσο δίκιο είχα τότε, αποδεικνύεται σήμερα από την τραγελαφική κατάσταση της νέας ΕΡΤ που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ και που δεν τη βλέπει κανείς. Και τσακώνονται μονίμως όλοι με όλους - μεταξύ τους - καταγγέλλοντας σημεία και τέρατα. Η ΝΕΡΙΤ, τότε, ήταν δημόσια τηλεόραση. Αυτή η ΕΡΤ δεν είναι. Είναι δημόσια ντροπή!», λέει.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη Novartis ο πρώην Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει την κυβέρνηση συμμορία, σημειώνοντας πως η εμπλοκή του ονόματός του δεν τον αγγίζει αλλά τον εξοργίζει.

«Το πώς στήθηκε αυτή η σκευωρία και το ποιοι συμμετείχαν σε αυτή τη συμμορία, θα αποκαλυφθούν όλα. Και σε αυτό με ξέρετε. Δεν αστειεύομαι! Όταν λέω θα το πάω «μέχρι τέλους», είναι πρωτίστως, για να μη διανοηθεί κανείς να το ξανακάνει ποτέ», δηλώνει.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ξεχαρβάλωμα τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, αναφέρει ότι «τελεσίγραφο από τους ξένους δίνεται μόνο σε όσους είναι έτοιμοι να υποχωρήσουν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider