Ο Τραμπ τηλεφώνησε και στον Ερντογάν μετά τον Μητσοτάκη – Τι συζητήθηκε

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Τραμπ τηλεφώνησε και στον Ερντογάν μετά τον Μητσοτάκη – Τι συζητήθηκε
Τι είπαν Τραμπ – Ερντογάν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. Κινητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συνεχίζεται η κινητικότητα σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τις πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, την Τετάρτη είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικά, χθες Τετάρτη για διμερή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Μεσογείου, όπως αναφέρει ανακοίνωση την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της τουρκικής προεδρίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Ερντογάν υπενθύμισε στον Αμερικανό πρόεδρο ότι η Τουρκία δεν είναι η χώρα που δημιουργεί αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα έχει αποδείξει ότι είναι υπέρ της μείωσης των εντάσεων και του διαλόγου.

Ακόμα ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία απέδειξε με «συγκεκριμένες ενέργειες» ότι θέλει να μειώσει τις εντάσεις και να ξεκινήσει διάλογο επί του θέματος.

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη – Τραμπ

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Αμερικανός πρόεδρος, έπειτα από πρωτοβουλία του τελευταίου συνομίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Τραμπ για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία η οποία έγινε, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider