Μυλωνάς: Θετικό το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μυλωνάς: Θετικό το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας 
Στο απώτερο μέλλον μπορεί να υπάρξουν συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο.

H προσπάθεια για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών θα πρέπει να στηριχτεί με την προώθηση των προτάσεων τόσο του ΤΧΣ όσο και της Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς ο συνδυασμός τους έχει πολλαπλά οφέλη, σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή.

Για την πρόταση της κυβέρνησης για τον νόμο που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας ο κ. Μυλωνάς αναφέρει ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης «υιοθετεί μία λύση όπου υπάρχει καταμερισμός του βάρους της εύλογης λύσης, με τις τράπεζες να προσφέρουν βιώσιμες αναδιαρθρώσεις, οι οποίες μπορεί να εμπεριέχουν και διαγραφές μέρους των οφειλών. Το κράτος ταυτόχρονα επιδοτεί τα χαμηλά εισοδήματα, βάσει ρεαλιστικών δαπανών διαβίωσης».

«Έτσι και οι τρεις πλευρές, δηλαδή οφειλέτης, τράπεζα και κράτος, συμμετέχουν στην προστασία της πρώτης κατοικίας» σημειώνει ο κ. Μυλωνάς.
Ο ίδιος μιλά και για τη διαδικασία του μετασχηματισμού της Εθνικής, που όπως αναφέρει περνά αναπόφευκτα και από τη μείωση του προσωπικού, καθώς και του αριθμού των υποκαταστημάτων, για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας.

Στην κατεύθυνση αυτή, προσθέτει, η Εθνική προχωρά με νέα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης, ενώ τονίζει επίσης την ανάγκη να μείνουν οριστικά πίσω αντιλήψεις και συμπεριφορές που παραπέμπουν στην κακή πλευρά του δημόσιου τομέα.

Στο σύνολο του τραπεζικού κλάδου αυτή τη στιγμή δίνεται προτεραιότητα στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των λειτουργικών εξόδων, ωστόσο σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΤΕ στο απώτερο μέλλον μπορεί να υπάρξουν συγχωνεύσεις εάν στο μεταξύ διαπιστωθεί πως η ελληνική αγορά δεν μπορεί να χωρέσει τέσσερις μεγάλες τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider