Elpedison: Αυξάνεται το μερίδιο αγοράς-Προχωρούν οι επενδύσεις στο φυσικό αέριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Elpedison: Αυξάνεται το μερίδιο αγοράς-Προχωρούν οι επενδύσεις στο φυσικό αέριο
«Τρέχει» το ρεύμα και το φυσικό αέριο.

Αυξάνονται σταδιακά τα μερίδια των εναλλακτικών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος οι οποίοι από την αρχή του φθινοπώρου προχώρησαν σε μια πιο επιθετική πολιτική marketing εκμεταλλευόμενοι μεταξύ άλλων τα «απόνερα» που άφησε η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας.

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η Elpedison, η οποία μετρά αυτή η στιγμή 200.000 πελάτες, ένας αριθμός ο οποίος βαίνει αυξανόμενος, όπως αναφέρει υψηλόβαθμο στέλεχος της επιχείρησης.

Όσον αφορά στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, οι τιμές στα τιμολόγια της χαμηλής τάσης έχουν παραμείνει σταθερά ενώ έχουν αυξηθεί τα τιμολόγια της μέσης τάσης, κάτι το οποίο έχει κάνει το μεγαλύτερο μέρος των εναλλακτικών παρόχων. Αυτό όμως όπως φαίνεται δεν επηρεάζει ιδιαίτερα την πελατειακή βάση, επειδή, πρώτον, πρόκειται για αυξήσεις που έχει κάνει η πλειοψηφία των επιχειρήσεων και δεύτερον, επειδή οι πελάτες αυτής της κατηγορίας κάνουν συνήθως έρευνα αγοράς με αποτέλεσμα να είναι αρκετά ενημερωμένοι για τις εκάστοτε παρεχόμενες υπηρεσίες (χωρίς να θέτουν ως μοναδικό κριτήριο την τιμή).

«Οι πελάτες πλέον είναι καλύτερα ενημερωμένοι, έχουν εξοικειωθεί με το γεγονός ότι υπάρχουν εναλλακτικοί πάροχοι. Δεν εμφανίζουν πλέον ανησυχίες του τύπου "τι θα γίνει αν κοπεί το ρεύμα" κλπ», αναφέρει πηγή της επιχείρησης.

Η εταιρεία προχωρά μεταξύ άλλων και με τις επενδύσεις στο φυσικό αέριο με την μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο που ετοιμάζει στη Θεσσαλονίκη να αναμένεται να λειτουργήσει το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider