Επενδύσεις 750 δισ. δολαρίων για την πράσινη ανάπτυξη στηρίζει η Goldman Sachs

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύσεις 750 δισ. δολαρίων για την πράσινη ανάπτυξη στηρίζει η Goldman Sachs
Κεφάλαια ύψους 750 δις δολαρίων θα διαθέσει στην αγορά μέχρι το 2030 η Goldman Sachs.

Κεφάλαια ύψους 750 δισ. δολαρίων θα διαθέσει στην αγορά μέχρι το 2030 η Goldman Sachs προκειμένου να ενισχύσει «πράσινες» επενδύσεις, ενώ ανακοίνωσε και επισήμως ότι φρενάρει τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων οι οποίες σχετίζονται με την εξόρυξη και τον άνθρακα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο όμιλος, η στήριξη δράσεων καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής θα περιλαμβάνει χρηματοδότηση και υπηρεσίες συμβουλευτικής για σχετικά project ενώ θα βοηθήσει και οικονομικά αδύναμες ομάδες. Τα στελέχη της τράπεζας θεωρούν ότι αυτή η στρατηγική δεν είναι μόνο σωστή αλλά θα μπορέσει να αποφέρει πρόσθετα εισοδήματα.

Υψηλός ο στόχος των 750 δισ. δολαρίων

Η τράπεζα της Wall Street έθεσε έναν υψηλότατο στόχο ύψους 750 δισ. δολαρίων. Το ποσό αυτό είναι ένα μείγμα δανείων, αναδοχών, συμβουλευτικών υπηρεσιών και επενδύσεων που σχετίζονται με έργα στα οποία η Goldman αναμένει να συμμετάσχει μέχρι το 2030.

Ο όμιλος θα συμμετάσχει ως τράπεζα ή ως μεσάζων σε έργα που εστιάζουν στην ανανεώσιμη ενέργεια, στις βιώσιμες μεταφορές, στην εκπαίδευση και σε αρκετούς άλλους τομείς.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται ως απάντηση στην κριτική από τους ακτιβιστές και ορισμένους επενδυτές σχετικά με τις δραστηριότητες των τραπεζών και τη χρηματοδότηση έργων που σχετίζονται ορυκτά καύσιμα, όπως οι κατασκευαστές όπλων.

Τα στελέχη της Goldman αρνήθηκαν να αναλύσουν τις λεπτομέρειες σχετικά με το στόχο των 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων και το μόνο που απάντησαν ήτνα ότι θα εξαρτηθεί από τις δυνάμεις της αγοράς, καθιστώντας δύσκολη την πρόβλεψη.

Υπάρχει μια ισχυρή επιχειρηματική και επενδυτική προοπτική για συνεργασία με εταιρείες που λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs, David Solomon, στους Financial Times.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider