Στις 12 Ιουνίου η διαγραφή της Akazoo από τον Nasdaq

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 12 Ιουνίου η διαγραφή της Akazoo από τον Nasdaq
Αν και η Akazoo ενημερώθηκε για τη σχετική απόφαση του Nasdaq στις  15 Μαΐου δεν άσκησε έφεση και δεν ζήτησε ακρόαση.

Η Διοίκηση του Nasdaq ανακοίνωσε την απόφαση του αμερικανικού χρηματιστηρίου να προχωρήσει στη διαγραφή των κοινών μετοχών και των τίτλων κτήσης μετοχών (warrants) της Akazoo από την αμερικανική αγορά από τις 12 Ιουνίου 2020.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, στη βάση των αναθεωρημένων πληροφοριών που παρείχε η Akazoo στο προσωπικό του Nasdaq διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για να είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η δε απόφαση του προσωπικού του Nasdaq να καταργήσει τις κοινές μετοχές και τα warrants της Akazoo έγινε οριστική στις 27 Απριλίου 2020, μόλις μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου από την Quintessential Capital Management (QCM), το αμερικανικό fund του Γκάμπριελ Γκρέγκο.

Μάλιστα, αν και η Akazoo ενημερώθηκε για τη σχετική απόφαση του Nasdaq στις 15 Μαΐου δεν άσκησε έφεση και δεν ζήτησε ακρόαση.

Να σημειωθεί πως η διαγραφή της Akazoo από το αμερικανικό χρηματιστήριο λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο που δεκάδες δικηγορικά γραφεία στις ΗΠΑ καταθέτουν ομαδικές αγωγές σε βάρος της ελληνικών συμφερόντων εταιρείας και διαγκωνίζονται για το ποια νομική φίρμα θα τεθεί επικεφαλής της ομαδικής αγωγής.

Οι αγωγές υποβάλλονται κατά της Akazoo SA και μελών της Διοίκησης της (πρώην και νυν) από μετόχους που αγόρασαν τους τίτλους της εταιρείας μεταξύ 11 Σεπτεμβρίου 2019 ως και 20 Απριλίου 2020.

Οι αγωγές αποσκοπούν στην ανάκτηση αποζημιώσεων για φερόμενες παραβιάσεις της χρηματιστηριακής νομοθεσίας βάσει του αμερικανικού νόμου περί κινητών αξιών του 1934.

Σε κάθε περίπτωση τα νομικά γραφεία που καταθέτουν τις αγωγές σε βάρος της Akazoo και των στελεχών της, καταβάλλουν προσπάθεια ώστε να συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό μετόχων – εναγόντων, καθώς στις 23 Ιουνίου Αμερικανικό δικαστήριο θα διορίσει τον επικεφαλής ενάγοντα στη νομική διαμάχη κατά της Akazoo. Και αυτή η ημερομηνία αυτή είναι ορόσημο, καθώς ο επικεφαλής ενάγων ενεργεί για λογαριασμό όλων των άλλων μελών της αγωγής για την επίλυση των διαφορών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider