Κραυγή αγωνίας από τις επιχειρήσεις οργανωμένης εστίασης

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κραυγή αγωνίας από τις επιχειρήσεις οργανωμένης εστίασης
Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του κλάδου η κατάσταση δεν έχει ακόμα ομαλοποιηθεί και απαιτούνται μέτρα στήριξης και για το επόμενο διάστημα.

Σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, η εικόνα παραμένει απογοητευτική ενώ οι επιχειρηματίες εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το γεγονός ότι δεν έχουν προβλεφθεί μέτρα στήριξης για το επόμενο διάστημα.

Η πτώση του τζίρου όπως επισημαίνει στο insider.gr ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης, Γιάννης Λιάρος, στην καλύτερη περίπτωση αγγίζει το 30%, φτάνει ωστόσο και το 60%.

«Η κατάσταση δεν έχει ομαλοποιηθεί και πλέον αντιμετωπίζουμε και ένα επιπλέον πρόβλημα που προέκυψε την περασμένη εβδομάδα. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι με υπουργική απόφαση, εξαιρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τα μέτρα στήριξης για τον Ιούνιο, επιχειρήσεις εστίασης που ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία ΚΑΔ» τονίζει ο κ. Λιάρος.

Όπως εξηγεί πρόκειται για καταστήματα franchise μεγάλων αλυσίδων που έχουν δημιουργηθεί από εταιρείες που ανήκουν σε διαφορετικό ΚΑΔ. Για το συγκεκριμένο ζήτημα μάλιστα, η Ελληνική Ένωση Επιχειρήσεων Οργανωμένης Εστίασης έχει επικοινωνήσει με το υπουργείο Οικονομικών, καθώς απασχολεί εκατοντάδες καταστήματα του κλάδου.

Μέτρα στήριξης αντίστοιχα με του τουρισμού

Σύμφωνα με τον κ. Λιάρο, ο κλάδος της εστίασης πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως ο τουρισμός εφόσον συνδέονται άμεσα και όχι με διαφορετική προσέγγιση.

Σε ποσοστό 25%-30% μάλιστα οι ιδιοκτήτες εστιατορίων εκτός Αθηνών και σε τουριστικές περιοχές όπου τα ξενοδοχεία δεν θα λειτουργήσουν φέτος, σκέφτονται να μην ανοίξουν καθόλου.

Ακόμη κι όσοι ανοίξουν ωστόσο, δεν είναι βέβαιο για πόσο διάστημα θα καταφέρουν να λειτουργήσουν εφόσον όπως τονίζει ο κ. Λιάρος, για το επόμενο διάστημα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για μέτρα στήριξης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider