Τι θα γίνει με τους κινηματογράφους

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θα γίνει με τους κινηματογράφους
Πώς αναμένεται να επαναλειτουργήσουν οι κλειστοί κινηματογράφοι.

Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων σχετικά με τη λειτουργία των κινηματογράφων, βρίσκονται οι αιθουσάρχες καθώς βάσει των μέτρων που βρίσκονται ισχύ, παραμένουν κλειστοί έως τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.

Εκείνο που οι εκπρόσωποι του κλάδου έχουν ζητήσει τις προηγούμενες ημέρες από τα αρμόδια υπουργεία, όπως αναφέρουν στο insider.gr, είναι να υπάρχει ένα γενικότερο πλάνο για τους επόμενους μήνες, ώστε οι επιχειρήσεις τους να μην ανοίγουν και κλείνουν ανά περιόδους ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας αλλά να υπάρχει μία δυνατότητα για προσαρμογή των μέτρων στις συνθήκες που επικρατούν κάθε φορά. Άλλωστε, όπως λένε, για την ομαλή λειτουργία των κινηματογράφων χρειάζεται ένας προγραμματισμός νωρίτερα, όσον αφορά στις ταινίες και τη διανομή.

Προς αυτή την κατεύθυνση, αναμένουν να ανακοινωθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν και οι ίδιοι, ένα πλάνο λειτουργίας με διαφορετικά επίπεδα ανάλογα με την εικόνα της πανδημίας στα οποία κάθε φορά θα προσαρμόζονται και θα λειτουργούν οι κινηματογράφοι. Το πιθανότερο σενάριο, βάσει των παραπάνω είναι αρχικά οι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες να λειτουργούν με πληρότητα 30% και με υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους θεατές. Στη συνέχεια ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα και αν είναι βελτιωμένη, η πληρότητα θα ανεβαίνει.

Προβληματισμός για τον χειμώνα

Οι ιδιοκτήτες από την πλευρά τους εμφανίζονταν όλο το προηγούμενο διάστημα, προβληματισμένοι για τον χειμώνα που έρχεται καθώς θεωρούν ότι ο κόσμος δύσκολα θα επισκεφθεί τις κλειστές αίθουσες και να παρακολουθεί ταινίες φορώντας μάσκα.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι το καλοκαίρι ακόμη και οι θερινοί κινηματογράφοι είδαν τον τζίρο τους μειωμένο κατά 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, εξαιτίας της μειωμένης πληρότητας σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας αλλά και επειδή έλειπαν οι μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές.

Άλλωστε και για πολλές παραγωγές που ήταν προγραμματισμένες να «βγουν» τον χειμώνα οι ημερομηνίες έχουν πλέον μετακινηθεί εκ νέου, προκειμένου να μη «χαθούν» εν μέσω πανδημίας.

Σημειώνεται τέλος πώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εκπροσώπων του κλάδου η πτώση του τζίρου τη χειμερινή σεζόν θα φτάσει το 60% σε σύγκριση με πέρσι.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Διαβάστε επίσης:

Πάνω από 50% η πτώση του τζίρου στους θερινούς κινηματογράφους

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider