Εντυπωσιακή ανάπτυξη 70% από την Πλαίσιο Computers στην κατηγορία των οικιακών συσκευών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εντυπωσιακή ανάπτυξη 70% από την Πλαίσιο Computers στην κατηγορία των οικιακών συσκευών
Tα νούμερα ξεπέρασαν κατά πολύ τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί από την εταιρεία πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. 

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε ο τζίρος των οικιακών συσκευών της Πλαίσιο Computers στο εννιάμηνο 2020. Ειδικότερα, για το γ’ τρίμηνο του 2020 η κατηγορία των οικιακών συσκευών παρουσιάζει ανάπτυξη που ξεπέρασε το 70%, ποσοστό άκρως εντυπωσιακό δεδομένης της δύσκολης περιόδου που διένυσε και εξακολουθεί να διανύει η οικονομία της χώρας λόγω της πανδημίας και των συνεπειών της στην αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νούμερα ξεπέρασαν κατά πολύ τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί από την εταιρεία πολύ πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. 

insider

Λόγω της συγκεκριμένης εξέλιξης, η εταιρία προχώρησε στη δημιουργία τμημάτων οικιακών συσκευών σε 3 ακόμα καταστήματα, της Αργυρούπολης, της Ευκαρπίας (Θεσσαλονίκη) και των Χανίων (Κρήτη). Πρόκειται για μια στρατηγική κίνηση των κυρίων Γεράρδων, η οποία στηρίζεται αφενώς στη συστηματική επένδυση σε υποδομές logistics & e-commerce και αφετέρου σε λελογισμένη αύξηση του δικτύου των καταστημάτων Πλαίσιο, ενισχύοντας έτσι το μοντέλο omnichannel.

insider

Η παραπάνω στρατηγική είναι –μεταξύ άλλων- ο λόγος που η Πλαίσιο Computers κατάφερε να ξεχωρίσει από τους ανταγωνιστές της και κατά την περίοδο του lockdown. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε στη υπόσχεση που έδωσε προς τους καταναλωτές για αξιόπιστη, συνεπή και ασφαλή παράδοση των παραγγελιών τους, ενώ παράλληλα κατόρθωσε να συγκρατήσει το 80% των πωλήσεών της. Ενδεικτικό είναι ότι κατά την περίοδο του lockdown, το 90% των παραγγελιών παραδόθηκε σε 1-2 ημέρες. 

Τα παραπάνω οδήγησαν στα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2020. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η αξία των πωλήσεων της εταιρίας αυξήθηκε κατά 8%, στα 148,6 εκατ. ευρώ (από 137,5 εκατ. ευρώ), ο EBITDA σταθεροποιήθηκε σε ελαφρά υψηλότερα επίπεδα (+1,5%) και πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ, ενώ η καθαρή κερδοφορία σημείωσε αύξηση 85,5%. 

insider

Βελτίωση σημειώθηκε και στην ταμειακή ρευστότητα, σε διψήφιο ποσοστό που υπερβαίνει τα 43 εκατ. ευρώ, με την σταθερή καθαρή ρευστότητα να φτάνει στα 29,2 εκατ. ευρώ. Τέλος, σταθερά ισχυρά παρέμειναν και τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου, ξεπερνώντας τα 93 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider