Ανοιχτά τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο – Τι λένε οι επαγγελματίες

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοιχτά τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο – Τι λένε οι επαγγελματίες
Αυξήθηκε η κίνηση στα κομμωτήρια ενόψει του lockdown, με τον πρόεδρο της Καλλιτεχνικής Ένωσης Κομμωτών Ελλάδας ωστόσο, να κάνει λόγο για πτώση τζίρου κατά 50% τους προηγούμενους μήνες.

Mικρή παράταση στη λειτουργία τους, σε σχέση με τα υπόλοιπα καταστήματα που θα κλείσουν το πρωί του Σαββάτου θα πάρουν τα κομμωτήρια όπως και τα κέντρα αισθητικής.

Όπως διευκρίνισε το απόγευμα της Πέμπτης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Παναγιώτης Σταμπουλίδης, κομμωτήρια, κουρεία όπως και κέντρα αισθητικής θα μπορούν να λειτουργήσουν και το Σαββατοκύριακο 7-8 Νοεμβρίου.

Τις τελευταίες μέρες άλλωστε και εν αναμονή της ανακοίνωσης του lockdown, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στα ραντεβού στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown σε έρευνα που διενήργησε η MRB στην ερώτηση «τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε μόλις τελειώσει η κρίση του κορονοϊού», η πρώτη επιλογή στις απαντήσεις με ποσοστό 35%, ήταν η επίσκεψη σε κομμωτήριο.

Ο πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Ένωσης Κομμωτών Ελλάδας, Nίκος Κούρτης σημειώνει στο insider.gr, ότι η κίνηση στα κομμωτήρια την Πέμπτη ήταν αυξημένη στα επίπεδα που κυμαίνεται συνήθως το Σάββατο. Ωστόσο όπως επισημαίνει, οι περιορισμοί που ισχύουν ως προς τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται στον χώρο, δεν επιτρέπει έτσι κι αλλιώς την εξυπηρέτηση αρκετών πελατών μέσα σε μία μέρα.

Πτώση 50% του τζίρου τους τελευταίους μήνες

Ο ίδιος σημειώνει ότι η πτώση στον τζίρο των κομμωτηρίων τους τελευταίους μήνες και με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, φτάνει το 50%.

Mεγάλο πλήγμα για τον κλάδο αποτελεί ωστόσο η παραοικονομία, καθώς όπως λέει ο κ. Κούρτης, ακόμη και την περίοδο του πρώτου lockdown, την ίδια ώρα που τα νόμιμα κομμωτήρια ήταν κλειστά, «οι επισκέψεις διάφορων κομμωτών σε σπίτια και χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, συνεχίζονταν κανονικά». Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα το τελευταίο διάστημα, κάποιοι έβαλαν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους προκειμένου να συνεχίζουν να παρέχουν υπηρεσίες στο σπίτι.

Ο πρόεδρος της ΚΕΚΕ, τονίζει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίαςστα νόμιμα κομμωτήρια αλλά εφόσον ελήφθη απόφαση να κλείσουν, θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ώστε αντίστοιχα φαινόμενα, να αποφευχθούν κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις – Τι θα ισχύσει με τα SMS στο 13033

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider