Deutsche Bank: Ταμείο διάσωσης 150 δισ. για τις ευρωτράπεζες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deutsche Bank: Ταμείο διάσωσης 150 δισ. για τις ευρωτράπεζες

Την ανάγκη σύστασης ταμείου 150 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank.

Ο David Folkerts-Landau υπογραμμίζει, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, ότι «δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τη σύσταση ενός μεγαλύτερου προγράμματος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες απειλούνται από μία αργή, μακροπρόθεσμη πτωτική πορεία και αντιμετωπίζουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 2 τρις ευρώ, σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και οι χαμηλές τιμές των μετοχών καθιστούν δύσκολη την αυτοδύναμη απόκτηση κεφαλαίων από τις τράπεζες.

«Παρακολουθούμε τη μία κρίση μετά την άλλη και δύσκολα μπορώ, χωρίς ιδιαίτερη φαντασία, να διακρίνω προοπτικές ανάπτυξης οπουδήποτε», δήλωσε ο Folkerts-Landau, προσθέτοντας ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην Ιταλία, όπου οι τράπεζες έχουν «κόκκινα» δάνεια 350 δις. ευρώ και τα ποσοστά του χρέους αυξάνονται. «Πιθανόν, αυτό θα είναι μόνο το κατώτερο όριο», είπε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider